Τρίτη 23.04.2024
More

  Χειμάρρα: Νίκησε με ανατροπή ο Φρέντι Μπελέρης

  Με ανατροπή νίκησε τελικά ο προφυλακισμένος υποψήφιος δήμαρχος, Φρέντι Μπελέρης

  Με ανατροπή νίκησε τελικά ο προφυλακισμένος υποψήφιος δήμαρχος, Φρέντι Μπελέρης, εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, επικρατώντας του Γκιόργκι Γκόρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ανακοίνωση του νικητή, σημειώθηκε ένταση στη Χειμάρρα, όταν έγινε γνωστό ότι διακόπηκε η καταμέτρηση. Τότε, οι πολίτες πήγαν να διαμαρτυρηθούν, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία.

  Στην ανακοίνωση της νίκης, δεκάδες κάτοικοι της Χειμάρρας ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς έξω από τα εκλογικά κέντρα.

  Το πρωί υπήρχαν καταγγελίες για μπλοκάρισμα της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων σε εκλογικά κέντρα, όπου επικράτησε ένταση.

  Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Γκιόρκι Γκόρο προηγείτο με εκατοντάδες ψήφους, αλλά αυτό άλλαξε στις τελευταίες κάλπες που καταμετρήθηκαν.

  Σημειώνεται, ότι στα εκλογικά τμήματα υπήρχαν παρατηρητές του ΟΑΣΕ, για πρώτη φορά αποστολή από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Νο 2 και το Νο 3 της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα προκειμένου να οχυρώσουν την διαδικασία του αποτελέσματος.

  Υπενθυμίζεται πως με βάση τον εκλογικό νόμο ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπορούσε να ψηφίσει, ωστόσο το όνομά του υπήρχε στο ψηφοδέλτιο και μπορούσε να ψηφιστεί.

  Ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας βαρύνεται με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων» και δικάζεται σε πρώτο βαθμό στον Αυλώνα της Αλβανίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ