Δευτέρα 16.05.2022
More

  Διασώστες έδεσαν λουκάνικο σε drone για να δελεάσουν και να σώσουν σκυλί από την παλίρροια

  Το κόλπο έπιασε και η Millie σώθηκε

  Διασώστες χρησιμοποιήσαν ένα λουκάνικο για να δελεάσουν την Millie, ένα σκυλάκι, και να την σώσουν από την παλίρροια.

  Η Millie κινδύνευε και οι διασώστες σκέφτηκαν ένα ευφάνταστο κόλπο για να την κάνουν να τους ακολουθήσει: κρέμασαν ένα λουκάνικο ένα drone με την ελπίδα ότι η μυρωδιά της λιχουδιάς θα δελεάσει τη Millie και έτσι θα τη σώσουν.

  Το κόλπο λειτούργησε και η Millie επανενώθηκε με την ευγνώμονα ιδιοκτήτριά της, Emma Oakes, αφού ακολούθησε το λουκάνικο σε υψηλότερο, ασφαλέστερο έδαφος.

  Η Millie εξαφανίστηκε στο Havant του Hampshire, και μετά από δημόσιες εκκλήσεις εντοπίστηκε σε μία περιοχή ωστόσο, όπου ήταν επικίνδυνη λόγω τη ανόδου της παλίρροιας.

  Αρχικά αντιστάθηκε σε όποιες προσπάθειες των διασωστών να την προσεγγίσουν και να την παροτρύνουν να μετακινηθεί σε ασφαλέστερο μέρος μέχρι που ένας χειριστής drone πρότεινε να βάλουν κάποιο είδος τροφής σε ένα από αυτά.

  «Ήταν μια τρελή ιδέα», είπε ο Chris Taylor, ο πρόεδρος της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Drone Denmead. Αλλά προχώρησαν και αφού έλεγξαν τους κανονισμούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το MTOW (μέγιστο βάρος απογείωσης), οι διασώστες υπολόγισαν ότι μπορούσαν να κρεμάσουν ένα μόνο λουκάνικο σε ένα drone.

  «Αν δεν την είχαμε απομακρύνει από εκείνη την περιοχή, η παλίρροια θα είχε ανέβει και θα κινδύνευε να πνιγεί. Ήταν κάτι που δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ πριν. Τα λουκάνικα ήταν η τελευταία λύση, καθώς δεν μπορούσαμε να την προσεγγίσουμε με καγιάκ ή άλλο μέσο.

  »Επειδή η Millie πεινούσε το κόλπο λειτούργησε για να την οδηγήσει μακριά από τον κίνδυνο σε υψηλότερο έδαφος. Αν βρεθούμε ξανά σε παρόμοια κατάσταση, θα χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες μεθόδους για να δελεάσουμε κάποιον σκύλο» πρόσθεσε.

   

  Με πληροφορίες του Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ