Σάββατο 28.01.2023
More

  Διπλή πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

  Τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, καπνός υψώθηκε πάνω από την πόλη.

  Ο ανταποκριτής του Reuters στην ουκρανική πρωτεύουσα είπε ότι οι εκρήξεις ακολούθησαν τις ηχητικές προειδοποιήσεις για αεροπορική επιδρομή σε ολόκληρη την Ουκρανία.

  Δύο κτίρια κατοικιών χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Κίεβο την Τρίτη, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

  Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο, επικαλούμενος προκαταρκτικές πληροφορίες, έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι γιατροί βρίσκονταν στο σημείο στο κέντρο του Κιέβου και ότι είχαν επίσης καταρριφθεί αρκετοί πύραυλοι.

  Οι εκρήξεις αυτές ήρθαν λίγες ώρες αφότου ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε μια ομιλία μέσω βίντεο στους ηγέτες της Ομάδας των 20 που συνεδριάζει στο Μπαλί.

  «Η Ρωσία απαντά στην ισχυρή ομιλία του Ζελένσκι στο G20 με μια νέα επίθεση με πυραύλους. Σκέφτεται κανείς σοβαρά ότι το Κρεμλίνο θέλει πραγματικά ειρήνη; Θέλει υπακοή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι τρομοκράτες χάνουν πάντα», έγραψε στο Twitter ο Αντρίι Γέρμακ, επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ