Τετάρτη 24.07.2024
More

  Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Εξετάζεται ως σεξουαλικής φύσης έγκλημα

  Νέα τροπή έχουν πάρει οι έρευνες για τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα στο Κάιρο με τις Αρχές να ερευνούν την πιθανότητα να είναι σεξουαλικής φύσης το έγκλημα

  Η σορός του δημοσιογράφου είχε εντοπιστεί στο διαμέρισμά του στην περιοχή Σέιχ Ζαγιέντ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας και έφερε τραύματα από μαχαίρι. Ο Κάτσικας συζούσε στο διαμέρισμα με την αδελφή του, η οποία απουσίαζε την ώρα του φόνου. Η αστυνομία συνέλαβε έναν διανομέα φαγητού, ο οποίος επιβεβαίωσε στην ανάκριση ότι συνάντησε για πρώτη φορά το θύμα στο εστιατόριο όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με όσα είπε ο συλληφθείς, αντήλλαξε το τηλέφωνό του με τον δημοσιογράφο και ο τελευταίος του τηλεφώνησε και τον κάλεσε στο διαμέρισμά του λίγες μέρες μετά τη γνωριμία τους, όπως μεταδίδει το elrai.net.

  Η σοκαριστική ομολογία του δράστη

  Ο κατηγορούμενος λέει ότι όταν πήγε στο διαμέρισμα του Κάτσικα, εκείνος τον ρώτησε ποια είναι η οικονομική του κατάσταση. Όταν ο διανομέας απάντησε ότι είναι φτωχός, το θύμα φέρεται να του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά με χρηματικό αντάλλαγμα.

  Ο κατηγορούμενος είπε στους ανακριτές ότι συναίνεσε κι ότι έκανε δύο φορές σεξ, αλλά το θύμα αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που του είχε υποσχεθεί την πρώτη φορά. Τη δεύτερη φορά διαπληκτίστηκαν κι ο διανομέας επιτέθηκε στον δημοσιογράφο, τον χτύπησε, τον έριξε στο πάτωμα και τον μαχαίρωσε μέχρι που εξέπνευσε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

  Ο διανομέας ομολόγησε ότι μετά το θάνατο του Κάτσικα, άρπαξε 269 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και κάποια άλλα πράγματα του θύματος και διέφυγε. Η εισαγγελία του Καϊρου ανέφερε ότι η σορός του δολοφονημένου δημοσιογράφου παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ