Δευτέρα 28.11.2022
More

  Έχασε το δαχτυλίδι της προγιαγιάς της στη θάλασσα και ένας ξένος το βρήκε και το επέστρεψε

  Η έκκληση στο Facebook που τη βοήθησε να ξαναβρεί το πολύτιμο δαχτυλίδι της

  H Francesca Teal έχασε το δαχτυλίδι της, ένα οικογενειακό κειμήλιο, στις διακοπές της στο Χάμπτον των ΗΠΑ και απήθυνε δημόσιο κάλεσμα για αναζήτησή του. Ήταν αρκετά τυχερή γιατί το κατάλληλο πρόσωπο είδε την ανάρτησή της και το βρήκε.

  Όπως είπε η ίδια στο Boston Globe, έπαιζε με τον σύζυγό της στη θάλασσα πριν από έναν μήνα όταν το δαχτυλίδι, που ανήκε στην προγιαγιά της, γλίστρησε από το δάχτυλό της και εξαφανίστηκε.

  Έψαχναν για ώρες αλλά στάθηκε αδύνατο να το βρουν, κάτι που πλήγωσε πάρα πολύ την 29χρονη.

  Στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει μία ανάρτηση στο Facebook, ρωτώντας εάν κάποιος που έχει ανιχνευτή μετάλλων και πηγαίνει στην παραλία μπορεί να το ψάξει. Η ανάρτησή της είχε χιλιάδες αναδημοσιεύσεις και κίνησε το ενδιαφέρον του Lou Asci.

  Ο 60χρονος έβαλε τη στολή κατάδυσης, πήρε τη λάμπα του και μπήκε στο νερό, προς αναζήτηση του θησαυρού της Teal. Τις πρώτες δύο μέρες δεν είχε καμία τύχη, αλλά πείσμωσε.

  «Δεν παίρνω πολύ καλά την αποτυχία» παραδέχθηκε ο ίδιος στο ίδιο μέσο. «Ήθελα να επιστρέψω και να προσπαθήσω μία άλλη μία, τελευταία φορά».

  Τότε βρήκε το δαχτυλίδι θαμμένο κάτω από την άμμο στον βυθό της θάλασσας. Έστειλε στην 29χρονη μία φωτογραφία, γράφοντάς της: «Σε παρακαλώ, πες μου ότι αυτό είναι το δαχτυλίδι σου για να φύγω επιτέλους απ΄αυτή την παραλία».

  Και ήταν. Ο 60χρονος τής το επέστρεψε και ο σύζυγός της το φόρεσε και πάλι, γονατίζοντας μπροστά της.

  «Έχω συγκλονιστεί τόσο πολύ από την καλοσύνη των αγνώστων αυτή την εβδομάδα» έγραψε ο Teal στο Facebook, συμπληρώνοντας το πόσο καταληπτική ήταν αυτή η πράξη ανθρωπιάς.

   

  Με πληροφορίες από ABC News

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ