Πέμπτη 12.02.2026
More

    Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στην Κομισιόν για υπόθεση πώλησης ακινήτων

    Έφοδο σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας που σχετίζεται με πώληση ακινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

    Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη δύο πρόσωπα με γνώση της υπόθεσης, αναφέρει ότι οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε διάφορα γραφεία της Κομισιόν, μεταξύ των οποίων και στο τμήμα προϋπολογισμού.

    Η υπόθεση φέρεται να αφορά ακίνητα που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποκτήθηκαν την περίοδο που επίτροπος Προϋπολογισμού ήταν ο Γιοχάνες Χαν. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23 κτίρια που αγοράστηκαν το 2024 από το βελγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο SFPIM, έναντι 900 εκατ. ευρώ.

    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) επιβεβαίωσε ότι «συγκεντρώνονται στοιχεία στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω σχόλια «προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι διαδικασίες και το αποτέλεσμά τους».

    Ανάλογη επιβεβαίωση υπήρξε και από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Random Banner

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ