Πέμπτη 25.02.2021
More

  Εφθασε στον Άγιο Μαρίνο η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

  Η πρώτη παρτίδα με ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού Sputnik-V έφθασε στη Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου

  Η πρώτη παρτίδα με ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού Sputnik-V έφθασε στη Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στην Ιταλία και τον Άγιο Μαρίνο.

  Όπως επεσήμανε η ρωσική πρεσβεία η αποστολή αυτή των ρωσικών εμβολίων έγινε κατόπιν της συμφωνίας της κυβέρνησης του Αγίου Μαρίνου και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF)

  33 χώρες έχουν αναγνωρίσει την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου

  Ο Άγιος Μαρίνος έγινε η 33η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση από τις αρμόδιες αρχές της χώρας.

  Το ρωσικό εμβόλιο θα καλύψει το 15% των αναγκών του πληθυσμού σε εμβόλιο, ο οποίος υπερβαίνει κατά τι τους 30.000 κατοίκους. Τη Δευτέρα, η Συρία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου Covid-19 και η χρήση του επετράπη στην επικράτεια της χώρας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο ανακοίνωση της πρεσβείας της Συρίας στη Μόσχα.

  Χωρίς την έγκριση του EMA τα ρωσικά εμβόλια στον Άγιο Μαρίνο

  Οι αρμόδιες αρχές του Αγίου Μαρίνου διευκρίνισαν ότι για τη χρήση του ρωσικού εμβολίου δεν απαιτείται η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ τις μεγαλύτερες ποσότητες των εμβολίων που έχει εγκρίνει η ΕΕ, η Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου θα τις παραλάβει κατόπιν σχετικής συμφωνίας με την Ιταλία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ