Πέμπτη 25.07.2024
More

  Έκλεψαν ταριχευμένη πολική αρκούδα

  Μια διαφορετική κλοπή διερευνά η καναδική αστυνομία: οι δράστες άρπαξαν μια ταριχευμένη πολική αρκούδα από θέρετρο κοντά στο Έντμοντον.

  Η ταριχευμένη πολική αρκούδα βρισκόταν στο Lily Lake Resort, περίπου 50 χλμ. βόρεια του Έντμοντον. Έχει ύψος περίπου 3,6 μέτρα και ζυγίζει 225 κιλά.

  Στο θέρετρο γίνονται 24ωρες περιπολίες, αλλά το βράδυ της κλοπής είχαν ακυρωθεί, λόγω του τσουχτερού κρύου, καθώς η θερμοκρασία άγγιξε τους -30 βαθμούς Κελσίου. Οι δράστες έκοψαν τα καλώδια που κρατούσαν την ταριχευμένη πολική αρκούδα και την έσυραν έξω, όπου είχαν αφήσει το όχημά τους. «Ήταν 100% σχεδιασμένο», εκτίμησε η Γουάντα Ρόου, εργαζόμενη στο θέρετρο, η οποία μίλησε στην The Globe and Mail.

  Τον περασμένο Αύγουστο εκλάπησαν από το ίδιο θέρετρο δύο ταριχευμένα ρακούν. Δεν είναι γνωστό αν συνδέονται οι δύο κλοπές. Η αξία και των τριών κλοπιμαίων υπολογίζεται σε 26.000 δολάρια, σύμφωνα με τις αρχές.

  Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να έχουν τον νου τους- και να το αναφέρουν στις αρχές- σε περίπτωση που οι δράστες επιχειρήσουν να πουλήσουν την ταριχευμένη αρκούδα στο διαδίκτυο.

   

  Με πληροφορίες από BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ