Τρίτη 17.05.2022
More

  Ελβετία: Μειώνεται στις 5 ημέρες η καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει

  Η Ελβετία μειώνει σε πέντε ημέρες την υποχρεωτική καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό

  Η Ελβετία μειώνει σε πέντε ημέρες την υποχρεωτική καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό σε μια προσπάθεια να μην πληγεί παραπάνω η οικονομία.

  Οι υγειονομικές αρχές στην Ελβετία έδωσαν χθες, Τρίτη, την σχετική άδεια για να τεθεί σε ισχύ το μέτρο την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνονται καθημερινά με την υψηλά μεταδιδόμενη παραλλαγή του στελέχους του κορονοϊού, την Όμικρον.

  Οι αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι το νέο κύμα της πανδημίας κινδυνεύει να υπερφορτώσει το σύστημα υγείας σε μια χώρα όπου μόνο τα δύο τρίτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις και μόλις το 30% με την αναμνηστική δόση.

  Η κυβέρνηση πρότεινε επίσης την παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου των περιοριστικών μέτρων στη δημόσια ζωή, τα οποία αυστηροποιήθηκαν τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ακόμη λοκντάουν και να μην καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όπως συνέβη στη γειτονική Αυστρία.

  “Η επιδημιολογική κατάσταση είναι κρίσιμη και παραμένει δύσκολο να αξιολογηθεί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ