Παρασκευή 14.06.2024
More

  Εμβολιασμό των εφήβων άνω των 12 ετών από Σεπτέμβριο σχεδιάζει η Γερμανία

  Τι αναφέρει προσχέδιο του γερμανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον Guardian

  H Γερμανία σχεδιάζει να κατευθύνει δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού προς τον εμβολιασμό ανηλίκων από 12 ετών και άνω από το τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, αναφέρει προσχέδιο του γερμανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον Guardian.

  Το ζήτημα αναμένεται, άλλωστε, να τεθεί επί τάπητος στις συζητήσεις της Άγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων της χώρας εντός της ημέρας, συμπληρώνει το πρακτορείο Reuters.

  Με πάνω από το 40% του πληθυσμού των Γερμανών να έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση, το Βερολίνο έχει στρέψει εσχάτως την προσοχή του στο ερώτημα εάν θα πρέπει να επεκτείνει τους εμβολιασμούς και στον ανήλικο πληθυσμό.

  Οι απόψεις στη Γερμανία, πάντως, διίστανται για την εν λόγω κίνηση, ενώ και στο βασικό πάνελ ειδικών της χώρας, οι επιστήμονες ζήτησαν «προσοχή».

  Κάποιοι εκ των ειδικών υποστηρίζουν πως, λόγω έλλειψης στοιχείων σχετικά με τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες, θα ήταν προτιμότερο να εμβολιαστούν μόνο οι ανήλικοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

  Ωστόσο, σύμφωνα με το έγγραφο που διέρρευσε πριν τις αποψινές συζητήσεις, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει, στοχεύοντας στο να προσφέρει τουλάχιστον μια δόση από το τέλος Αυγούστου, στο σύνολο του πληθυσμού της ηλικιακής ομάδας 12-18 ετών.

   

  Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ