Δευτέρα 19.04.2021
More

  Έμβρυο πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του από κορωνοϊό

  Ένα ιδιαίτερα σπάνιο και δυσάρεστο περιστατικό, που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σχετίζεται με τον κορωνοϊό, καταγράφηκε στο Ισραήλ

  Έμβρυο πέθανε στην κοιλιά της μητέρας του, έχοντας μολυνθεί μέσω του πλακούντα από την COVID-19.

  Η εγκυμονούσα, που βρίσκονταν στην 36η εβδομάδα της κύησης της, εισήχθη στο νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο, νιώθοντας άρρωστη. Μάλιστα, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το έμβρυο ήταν ήδη νεκρό στην κοιλιά της μητέρας του.

  Το νοσοκομείο «Meir Medical Center», όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times of Israel, ανακοίνωσε πως το αγέννητο έμβρυο μολύνθηκε με κορωνοϊό στη μήτρα από τη μητέρα του, η οποία βρέθηκε ότι έπασχε επίσης από Covid-19.

  «Το έμβρυο μολύνθηκε μέσω του πλακούντα και με μεγάλο βαθμό σιγουριάς μπορούμε να πούμε ότι πέθανε από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο Dr. Tal Brosh.

  Ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Dr. Yossi Tobin, επιβεβαίωσε πως το έμβρυο κατέληξε πιθανότατα από τον κορωνοϊό: «Είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο, μιας και ένα μωρό μολύνεται συνήθως με κορονοϊό μετά τη γέννα, ως αποτέλεσμα της επαφής με τη μητέρα».

  Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στο Ισραήλ, το ίδιο φέρεται να έχει συμβεί και με μια 29χρονη Ισραηλινή που έχασε το 25 εβδομάδων έμβρυό της από τον ίδιο λόγο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ