Τετάρτη 22.09.2021
More

  Έψαχναν τον ένοχο για τη δηλητηρίαση αρκούδας και ξεσκέπασαν κύκλωμα κοκαΐνης

  Παρακολουθούσαν τηλέφωνα για τη νεκρή αρκούδα, βρήκαν κύκλωμα ναρκωτικών

  Αστυνομικοί στην Ισπανία έκαναν έρευνα για τον θάνατο αρκούδας που δηλητηριάστηκε στα Πυρηναία, όταν κατά τύχη ξεσκέπασαν ένα κύκλωμα κοκαΐνης.

  Ο Cachou, μια εξάχρονη αρσενική αρκούδα, δηλητηριάστηκε με αντιψυκτικό. Οι δράστες την πέταξαν σε ένα φαράγγι, κοντά στην ορεινή πόλη Λες.

  Αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα πιθανών υπόπτων για την υπόθεση, άρχισαν να ακούν αποσπάσματα συνομιλιών για αγορές ναρκωτικών. Κάτι που τελικά οδήγησε σε ένα κολομβιανό κύκλωμα ναρκωτικών που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia.

  Έως τώρα έχουν συλληφθεί 12 άτομα, με κατηγορίες που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, ενώ 2 κιλά κοκαΐνης κατασχέθηκαν στην πόλη Βιέλχα. Επίσης, ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο επεξεργασίας εντοπίστηκε στη Λέιδα.

  Καφέ αρκούδες είχαν μεταφερθεί στα Πυρηναία από τη Σλοβενία, αλλά το σχέδιο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις ντόπιων που τις κατηγορούν για τους πολλαπλούς θανάτους ζώων και τις καταστροφές μελισσιών.

  Ο Cachou λέγεται ότι είχε επιτεθεί σε πέντε άλογα μέσα σε δύο εβδομάδες τον Σεπτέμβριο του 2019. Λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του, ντόπιοι είχαν απαιτήσει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μην κυκλοφορούν ελεύθερες αυτή η αρκούδα και άλλη μία της περιοχής. Εκτιμάται ότι περίπου 50 αρκούδες ζουν στα Πυρηναία, ο αριθμός των οποίων είχε πέσει σε μόλις τρεις το 1996.

  Με πληροφορίες από Times

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ