Σάββατο 13.04.2024
More

  Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο ανέφερε επίθεση από δύο πυραύλους σε 20 λεπτά

  Ελληνόκτητο πλοίο ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση με «δύο πυραύλους» μέσα σε 20 λεπτά στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε η Ambrey, βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας.

  Πρόκειται για πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ. Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα και το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές, ανακοίνωσε η Ambrey αναφορικά με τη νέα επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα.

  Το πλοίο κατευθύνθηκε προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του, ανέφερε ακόμη η βρετανική εταιρεία. Νωρίτερα, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο συνέβη περίπου 40 ναυτικά μίλια νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης.

  Λίγο αργότερα με νέα ανακοίνωση η UKMTO ανέφερε πως παρότι το πλοίο έγινε στόχος δύο πυραύλων, αυτοί δεν το έπληξαν και συνεχίζει την πορεία του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αντάρτες Χούτι έχουν επιτεθεί σε δεκάδες εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ