Δευτέρα 08.08.2022
More

  Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο

  Ένας 34χρονος μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς θεωρείται ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων.

  Ο άνδρας φέρει εξανθήματα στο σώμα και πρόσωπο αγνώστου αιτιολογίας.

  Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Πάφου μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο ορίστηκε ως Νοσοκομείο Αναφοράς για περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων, για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sigmalive, ένας άνδρας 34 χρόνων, ο οποίος διαμένει και εργάζεται στην Πάφο, επισκέφθηκε το βράδυ της Τρίτης το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει εξανθήματα στο σώμα και πρόσωπο αγνώστου αιτιολογίας.

  Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνο Αθανασίου, «αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του 34χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

  Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, ο άνδρας μεταφέρθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου άρχισαν οι εξετάσεις για την εξακρίβωση της ασθένειας.

  «Τα αναλώσιμα για την ευλογιά των πιθήκων έχουν φτάσει στην Κύπρο, άρα υπάρχουν στο νοσοκομείο Λευκωσίας και θα μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις», πρόσθεσε.

  Στο μεταξύ, σε ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ αναφέρεται επίσης ότι το περιστατικό «αξιολογείται σε συνθήκες απομόνωσης».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ