Παρασκευή 14.06.2024
More

  Ευρωβουλευτής έβγαλε από την τσάντα του και απελευθέρωσε περιστέρι (βίντεο)

  Θυμηδία, αλλά και αντιδράσεις ορισμένων συναδέλφων του στο Ευρωκοινοβούλιο προκάλεσε ένας Σλοβάκος ευρωβουλευτής, που έβγαλε από την τσάντα του ένα περιστέρι και το απελευθέρωσε «ως σύμβολο ειρήνης» μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.

  Αφήνοντας άφωνους τους συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Μίροσλαβ Ρανττσόφσκι, ηγέτης του δεξιού «Σλοβακικού Πατριωτικού Κόμματος», απελευθέρωσε το περιστέρι σε μια κίνηση έκκλησης για παγκόσμια ειρήνη, όπως είπε. «Εύχομαι ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς. Θέλησα να απελευθερώσω αυτό το περιστέρι ως σύμβολο ειρήνης, ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας μας ενώσει όλους μας αυτό το περιστέρι», είπε.

  «Καλά το άφησες ελεύθερο, μπορείς να το πιάσεις τώρα;»

  Αλλά η κίνησή του προκάλεσε τις αντιδράσεις ορισμένων, όπως η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ, που κατηγόρησε τον Ραντατσόφσκι ότι κουβάλησε ένα ζωντανό ζώο στο Ευρωκοινοβούλιο αψηφώντας τους κανόνες του. «Χρησιμοποίησε σαν απλό αντικείμενο ένα ζώο κρυμμένο στην τσάντα του για να κάνει δήλωση υπέρ της ειρήνης. Τι θα κάνετε για να πιάσετε το ζώο αυτό κύριε;», είπε.

  Κι ενώ το περιστέρι πετούσε μέσα στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, ένας άλλος συνάδελφός του ρώτησε τον Σλοβάκο ευρωβουλευτή: «Μπορείς και να το πιάσεις τώρα;»

  «Ελπίζουμε το περιστέρι να είναι καλά», δήλωσε ο Ζαν Κριστόφ Οτγιέν, ένας εκ των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, που είπε ότι θα αναφέρει το συμβάν στην πρόεδρο της ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ