Κυριακή 21.07.2024
More

  Φλόριντα: Καταιγίδες πλήττουν τους κατοίκους για τρίτη συνεχόμενη μέρα

  H κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένονται περισσότερες ισχυρές βροχοπτώσεις 

  Για τρίτη συνεχόμενη μέρα πλήττεται από έντονες καταιγίδες η Νότια Φλόριντα, οι οποίες πρόκετιαι να γίνουν πιο καταστροφικές, μιας και οι βροχές προβλέπονται εντονότερες τις επόμενες μέρες.

  Σύμφωνα με την La Nacion, χτες, Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι δρόμοι μετατράπηκαν ουσιαστικά σε κανάλια και τα σπίτια των κατοίκων γέμισαν νερό. Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα, καθώς αναμένονται περισσότερες ισχυρές βροχοπτώσεις που θα προκαλέσουν πρόσθετες πλημμύρες και ζημιές στην περιοχή.

  Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις,  κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις κομητείες Broward, Collier, Lee, Miami-Dade και Sarasota μετά τις επικίνδυνες πλημμύρες, οι οποίες «πάγωσαν» τα πάντα, από λειτουγίες σχολείων ως και αεροδρομίων.

  Επιπλέον, προειδοποιήσεις έχουν σταλεί σε πόλεις, όπως το Φορτ Λόντερντεϊλ, το Μαϊάμι και η Νάπολη, όπου την Τετάρτη έπεσαν 10 έως 13 εκατοστά βροχής σε ολόκληρη την περιοχή. Υπολογίζεται πως στις αυτές οι προειδοποιήσεις αφορούν περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους  που διαμένουν εκεί.

  Οι νεροποντές της Τετάρτης και οι επακόλουθες πλημμύρες έκλεισαν αυτοκινητόδρομους, παρέσυραν οχήματα και καθυστέρησαν το ταξίδι της ομάδας χόκεϊ, Φλόριντα Πάνθερς για τους αγώνες του Κυπέλλου Στάνλεϊ στον Καναδά με τους Έντμοντον Όιλερς.

  Η καταιγίδα κινούταν από τον Κόλπο του Μεξικού προς τη Φλόριντα κατά την έναρξη της περιόδου των τυφώνων τον Ιούνιο, η οποία φέτος αναμένεται να είναι από τις πιο έντονες της πρόσφατης ιστορίας, εν μέσω ανησυχιών ότι η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει την ένταση των καταιγίδων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ