Κυριακή 14.08.2022
More

  Φοιτητής χρησιμοποιούσε κουτάβια για να εξαπατήσει χρήστες εν μέσω πανδημίας

  Ο φοιτητής συνελήφθη και κατηγορείται για απάτη

  Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν έναν 27χρονο φοιτητή από το Καμερούν για απάτη με σκυλάκια εκμεταλλευόμενος την πανδημία του κορωνοϊού.

  Ο φοιτητής φέρεται να εξαπατούσε ανθρώπους να αγοράζουν κουτάβια που δεν υπήρχαν, ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

  Ο Fodje Bobga, φοιτητής στην πόλη Cluj, συνελήφθη από τις αρχές αφού κατηγορήθηκε από την πολιτεία του Πίτσμπουργκ για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης, εξαπάτηση, πλαστογράφηση σφραγίδας του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και κλοπή ταυτότητας.

  Ο ιστότοπος που χρησιμοποίησε στο φερόμενο σχέδιο, www.lovelyhappypuppy.com, έχει διαγραφεί, ανέφερε το τμήμα.

  Οι αρχές τον κατηγορούν ότι εκμεταλλεύτηκε την κοινωνική απομόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 για να εξαπατήσει τα θύματά του, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες χαριτωμένων κουταβιών.

  «Με την εποχή των διακοπών και την επιθυμία για συντροφικότητα να είναι στα ύψη, μην πέφτετε θύματα απατεώνων που πωλούν κατοικίδια στο διαδίκτυο», αναφέρει ο δικηγόρος των ΗΠΑ Scott Brady.

  Ο Jonathan Savage του BBC αναφέρει ότι ένα από τα θύματα του φοιτητή ήταν μία γυναίκα στην Πενσιλβάνια, η οποία έδωσε περισσότερα από 9.000 δολάρια για να αποκτήσει ένα κουτάβι για τη μητέρα της.

  Ένα άλλο θύμα έχασε 1.500 δολάρια προσπαθώντας να αγοράσει ένα Chihuahua που ονομάζεται Bentley.

  Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Michael Christman, προειδοποίησε ότι «η πανδημία έχει δημιουργήσει την τέλεια προϋπόθεση για να κερδοφορήσουν οι αδίστακτοι πωλητές κατοικίδιων».

   

   

  Με πληροφορίες του BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ