Τετάρτη 29.03.2023
More

  Φωτογράφισε κατασκοπευτικό μπαλόνι γιατί νόμιζε ότι είναι UFO

  Ο Τσέις Ντόακ ετοιμαζόταν να φύγει από τη δουλειά του, όταν εντόπισε κάτι να κινείται στον ουρανό – προβληματίστηκε και αρχικώς θεώρησε ότι μπορεί να ήταν αστέρι ή ακόμα και ένα UFO.

  Αποδείχθηκε ότι ήταν ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι που πετούσε ψηλά πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ένα κατασκοπευτικό αερόστατο που υποπτευόταν ότι ήταν κινέζικο πετούσε εδώ και μερικές ημέρες πάνω από τη χώρα.

  Από την πλευρά της, η Κίνα διαμήνυσε ότι «επαληθεύει» την κατάσταση.

  Η περιέργεια του Ντόακ πυροδοτήθηκε όταν το αεροδρόμιο στο Μπίλινγκς της Μοντάνα εξέδωσε εντολή για παραμονή των αεροσκαφών στο έδαφος και ο στρατός προχώρησε σε κινητοποίηση, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών F-22, σε περίπτωση που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδινε εντολή να καταρριφθεί το αερόστατο.

  «Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα είχα δει κάποιες ειδήσεις για ορισμένους περιορισμούς στον εναέριο χώρο εδώ στο Μπίλινγκς και έτσι σκέφτηκα ότι ήταν λίγο ύποπτο», είπε στο Reuters. Και πρόσθεσε: «Κοίταζα έξω από το παράθυρο, όπως κοιτάζω συνήθως, και έτυχε να το εντοπίσω με την άκρη του ματιού μου – στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αστέρι, αλλά ήταν κάπως τρελό καθώς ήταν μέρα και όταν το κοίταξα, ήταν πολύ μεγάλο για να γίνω αστέρι».

  Από το δρόμο του στο Μπίλινγκς, ο Ντόακ απαθανάτισε τις εικόνες του μπαλονιού – που περιγράφεται από έναν εμπειρογνώμονα της άμυνας των ΗΠΑ ως το μέγεθος τριών λεωφορείων που πετούσαν ψηλά.

  «Δεν θα πω ψέματα. Πρώτα, νόμιζα ότι αυτό ήταν ένα #ufo. Στη συνέχεια, νόμιζα ότι ήταν ο @elonmusk σε ένα σενάριο cosplay του Μάγου του Οζ. Αλλά ήταν απλώς ένα απροσδόκητο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι!” έγραψε ο Ντόακ στο Twitter.

  Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ είπε ότι το Πεκίνο δεν είχε καμία πρόθεση να παραβιάσει το χερσαίο έδαφος και τον εναέριο χώρο οποιασδήποτε κυρίαρχης χώρας.

  Η ίδια η Κίνα έχει συχνά παραπονεθεί για επιτήρηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης πλοίων ή αεροπλάνων κοντά σε κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις.

   

   

  Πηγή: Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ