Τετάρτη 27.01.2021
More

  Γαλλία- 1.097 κρούσματα σε μία μέρα

  Στα 7.730 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γαλλία, καθώς προστέθηκαν 1.097 νέα κρούσματα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο. 

  «Μετρούμε 175 θανάτους, μία αύξηση των 27 θανάτων δηλαδή σε μία ημέρα», αναφέρει ο Jérôme Salomon, διευθυντής του γαλλικού Ινστιτούτου δημόσιας Υγείας.

  Πρόσθεσε δε ότι «το 7% από αυτά τα κρούσματα ήταν κάτω των 70 ετών. Από τους νοσούντες, 699 βρίσκονται στη ΜΕΘ αλλά 5.000 ασθενείς έχουν αναρρώσει ή βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους.Επίσης υπάρχουν 2.575 ασθενείς που νοσηλεύονται σε διάφορες μονάδες αλλά περισσότεροι από 600 έχουν αναρρώσει πλήρως και έλαβαν εξιτήριο το τελευταίο 24ωρο.

  Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Édouard Philippe, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο το βράδυ της Τρίτης προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τους αναγκαίους κανονισμούς για να αυξήσει τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την εθνική απαγόρευση από 38 σε 135 ευρώ. Αυτό έχει πλέον δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της κυβέρνησης, οπότε ισχύει από σήμερα. «Μείνετε στο σπίτι», είπε στους Γάλλους πολίτες κλείνοντας.

  Ωστόσο, στη νότια Γαλλία, η προσπάθεια των Παριζιάνων να ξεφύγουν από την πρωτεύουσα και να μεταβούν στα εξοχικά τους έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις.

  Η εφημερίδα Sud Ouest δημοσιεύει φωτογραφία από το Cap Ferrat που αναφέρει: «Παρίσι, πήγαινε σπίτι σου ιέ» δείγμα ότι οι ντόπιοι ενοχλούνται από το γεγονός ότι πολλοί Παριζιάνοι έφθασαν από την πρωτεύουσα, ενδεχομένως φέροντας μαζί τους και τον κορωνοϊό.

   

  Με πληροφορίες του Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ