Παρασκευή 14.06.2024
More

  Γαλλία -12χρονη μαθήτρια απείλησε με μαχαίρι καθηγήτρια

  Σύμφωνα με αστυνομική πηγή η μαθήτρια ήθελε να πάρει εκδίκηση αφού η καθηγήτρια της είχε κατασχέσει το τηλέφωνό της

  Μια 12χρονη μαθήτρια απείλησε σήμερα με ένα μαχαίρι, κατά τη διάρκεια του μαθήματος στη δυτική Γαλλία, μια καθηγήτρια, η οποία δεν τραυματίστηκε, με τις Aρχές να ξεκινούν έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

  «Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν», «μία μαθήτρια, γεννηθείσα το 2011 στη Μασσαλία (νότια) πήγε στην τάξη οπλισμένη με ένα μεγάλο μαχαίρι, με την πρόθεση, όπως φαίνεται, να σκοτώσει την καθηγήτριά της των Αγγλικών», αναφέρει ο εισαγγελέας της Ρεν (δυτικά) Φιλίπ Αστρίκ, σε ένα δελτίο Τύπου.

  «Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κρατούσε το μαχαίρι προς το θύμα, το οποίο τρέχοντας τράπηκε σε φυγή. Εκείνη ακολούθησε το θύμα, προτού την αφοπλίσει το προσωπικό του σχολείου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί», διευκρινίζεται από την εισαγγελία.

  Ένα κορίτσι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, σε δηλώσεις του μπροστά από το σχολείο, ότι υπήρχε μια διαμάχη μεταξύ της 12χρονης και της καθηγήτριας, η οποία της είχε κατάσχει το κινητό της τηλέφωνο την περασμένη Παρασκευή.

  Το περιστατικό εκτυλίχθηκε δύο μήνες μετά τη δολοφονία του Ντομινίκ Μπερνάρ, ενός καθηγητή Γαλλικών που δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Αράς (βόρεια), τη 13η Οκτωβρίου του 2023.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ