Κυριακή 14.04.2024
More

  Γαλλία: Άνοιξε ξανά η Disneyland Paris–Χωρίς αγκαλιές ο Μίκι Μάους

  Μέτρα προστασίας εφαρμόζουν οι υπεύθυνοι για να εμποδίσουν τη διασπορά 

  Τις πόρτες του στους επισκέπτες άνοιξε και πάλι η Disneyland στο Παρίσι, μετά από οκτώ μήνες που παρέμεινε κλειστό, λόγω της πανδημίας. Το άνοιγμα συνοδεύεται και με μέτρα ασφαλείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

  Εργαζόμενοι του πάρκου, ντυμένοι ως οι αγαπημένοι χαρακτήρες της Ντίσνεϊ (Μίκι Μάους, Μίνι Μάους και Γκούφι), ήταν διαθέσιμοι για μια σέλφι με τους επισκέπτες. Ωστόσο, έπρεπε να τηρούν αποστάσεις.

  Κι αν άλλοτε οι χαρακτήρες προσφέρονταν για αγκαλιές, πλέον «οι στενές διαδράσεις, μεταξύ αυτών οι αγκαλιές, θα απαγορεύονται προσωρινά». Επιπλέον, οι επισκέπτες άνω των 6 ετών θα απαιτείται να φορούν μάσκες.

  Εντούτοις, παρά τα μέτρα, οι επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί τη στιγμή που άνοιξαν οι πύλες ήταν εκστασιασμένοι. Μεταξύ αυτών η Εμελίν Ν’ Ζαλακάντα, μια 22χρονη φοιτήτρια: «Νιώθω σαν να το περίμενα αυτό ολόκληρη τη ζωή μου. Έχουν περάσει μήνες», από τότε που έκλεισε, είπε η νεαρή γυναίκα.

  Η Νατάσα Ραφάλσκι, διευθύνουσα σύμβουλος της Disneyland Paris, δήλωσε πως η επαναλειτουργία του πάρκου αποτελεί μια στιγμή ορόσημο για τον τουριστικό κλάδο και τον τομέα της φιλοξενίας στη Γαλλία, που αναδύεται από την πανδημία.

  «Όλοι μας περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή», δήλωσε. «Εστιατόρια, ξενοδοχεία, θεματικά πάρκα, οι άλλοι χώροι του κλάδου φιλοξενίας, είναι απαραίτητοι στη ζωή του γαλλικού λαού».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ