Κυριακή 26.05.2024
More

  Γαλλία: Μαθητής υπέστη καρδιακή ανακοπή μετά από επίθεση έξω από σχολείο

  Ο έφηβος δέχθηκε επίθεση από διάφορα άτομα καθώς έφευγε από το σχολείο το απόγευμα της Πέμπτης

  Ένας 15χρονος έφηβος ξυλοκοπήθηκε άγρια σε μια πόλη νότια του Παρισιού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από καρδιακή ανακοπή, στο τελευταίο περιστατικό σχολικής βίας στη Γαλλία.

  Η επίθεση της Πέμπτης έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων γύρω από τα γαλλικά σχολεία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μια έφηβη έμεινε προσωρινά σε κώμα μετά από ξυλοδαρμό έξω από το σχολείο της.

  Στο τελευταίο περιστατικό, το οποίο συνέβη στην πόλη Viry-Châtillon, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού, ο έφηβος δέχθηκε επίθεση από διάφορα άτομα καθώς έφευγε από το σχολείο το απόγευμα της Πέμπτης.

  Η εισαγγελία δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα δολοφονίας και ομαδική επίθεση. Ο μαθητής υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, δήλωσε αστυνομική πηγή.Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Necker στο Παρίσι, δήλωσε ο Jean-Marie Vilain, δήμαρχος του Viry-Châtillon.

  Θα παρασχεθεί ψυχολογική βοήθεια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, δήλωσε ο δήμαρχος.

  Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο έφηβος ξυλοκοπήθηκε από πολλά άτομα που στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Βρέθηκε σε έναν δρόμο “όχι μακριά από το σχολείο του”, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

  Το σχολείο βρίσκεται σε μια εργατική συνοικία του Viry-Châtillon, όπου ζουν περίπου 30.000 άνθρωποι. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν είχαν γίνει συλλήψεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ