Τρίτη 18.01.2022
More

  Γαλλία: Ναυάγιο με τουλάχιστον 24 νεκρούς μετανάστες

  Νέα τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στη Γαλλία, όπου τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

  Νέα τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στη Γαλλία, όπου τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή της λέμβου στην οποία επέβαιναν στην προσπάθεια να διασχίσουν το Στενό της Μάγχης προς τη Βρετανία, δήλωσε τοπικός δήμαρχος στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

  Οι τοπικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι πέντε μετανάστες πνίγηκαν αλλά ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί γιατί αρκετοί από τους διασωθέντες ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

  “Είκοσι τέσσερα πτώματα περισυνελέγησαν και 26 άνθρωποι είναι ζωντανοί”, είπε ο Φρανκ Ντερσέν, δήμαρχος του Τετεγκέμ και αντιπρόεδρος Μεταφορών για την περιφέρεια της βόρειας Γαλλίας.

  Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν κατευθύνεται στην περιοχή. “Έντονη συναισθημαιτκή φόρτιση μπροστά στην τραγωδία των πολλών θανάτων λόγω της ανατροπής πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στη Μάγχη”, έγραψε στο Twitter.

  Δύο ελικόπτερα και τρία σκάφη της αστυνομίας και των υπηρεσιών διάσωσης βρίσκονται στο σημείο, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.

  Ένας ψαράς, ο Νικολά Μαργκόλ, είπε στο Reuters ότι είδε δύο μικρές λέμβους νωρίτερα σήμερα, η μια με ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτήν και η άλλη ήταν άδεια.

  Είπε ότι άλλος ψαράς ειδοποίησε τις αρχές για την επιχείρηση διάσωσης, αφότου είδε μια άδεια λέμβο και 15 ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους ή νεκρούς να επιπλέουν κοντά σε αυτήν.

  Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν περισσότερες λέμβοι σήμερα γιατί ο καιρός ήταν καλός, “παρά το κρύο”, πρόσθεσε ο Μαργκόλ.

  Νωρίς σήμερα, δημοσιογράφοι του Reuters είδαν μια ομάδα με περισσότερους από 40 μετανάστες να κατευθύνεται στη Βρετανία επιβαίνοντας σε μια λέμβο.

  Το Στενό της Μάγχης είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως και τα ρεύματα είναι ισχυρά. Υπερφορτωμένες λέμβοι μόλις και μετά βίας μένουν στην επιφάνεια της θάλασσας και βρίσκονται στο έλεος των κυμάτων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ