Σάββατο 28.01.2023
More

  Γαλλία: Τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα

  Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακοποιών της Γαλλίας δεν υπάρχουν στα ράφια αντικαρκινικά φάρμακα, αντιδιαβητικά και αναλγητικά.

  Σοβαρές ελλείψεις σε πολλά φάρμακα παρατηρούνται και στη Γαλλία. Ανάμεσα σε άλλα έχουν εξαντληθεί τα αντιεπιληπτικά και τα αντιυπερτασικά φάρμακα.

  Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακοποιών της Γαλλίας δεν υπάρχουν, επίσης, στα ράφια αντικαρκινικά φάρμακα, αντιδιαβητικά και αναλγητικά.

  Μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde ο πρόεδρος της Ένωσης Γαλλικών Φαρμακευτικών Σωματείων Πιερ Ολιβιέ Βαριό, τονίζει ότι οι ελλείψεις φαρμάκων κορυφώθηκαν το φθινόπωρο του 2022 όταν οι παιδιατρικές εκδόσεις της παρακεταμόλης και της αμοξικιλλίνης άρχισαν να εξαντλούνται στα ράφια των ευρωπαϊκών φαρμακείων.

  Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν αυτά τα φάρμακα αρνούνται κατηγορηματικά τον όρο «έλλειψη» και ότι για να δικαιολογήσουν την κατάσταση προβάλλουν το απρόβλεπτο επιδημικό πλαίσιο, που χαρακτηρίζεται από την πρώιμη και ιογενή άφιξη των χειμερινών λοιμώξεων.

  Από την άλλη η γαλλική υπηρεσία φαρμακευτικής ασφαλείας, η ANSM, το 2019 κατέγραψε 1.504 αναφορές για ελλείψεις φαρμάκων, ενώ το 2021 κατέγραψε 2160 δηλαδή υπήρξε αύξηση κατά 43%.

  πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ