Δευτέρα 21.06.2021
More

  Γαλλία: Υποχρεωτική καραντίνα για την είσοδο ταξιδιωτών από Τουρκία και άλλες έξι χώρες

  Οι ταξιδιώτες από τις επτά χώρες θα πρέπει να τηρούν υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών κατά την άφιξή τους στη Γαλλία

  Σε υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών θα τίθενται οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γαλλία από επτά χώρες, μεταξύ αυτών και η Τουρκία, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

  Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο περιορισμός θα εφαρμοστεί επίσης στο Μπανγκλαντές, τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Νεπάλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, μετά τη δημοσίευσή αύριο το πρωί του σχετικού διατάγματος, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

  Προς το παρόν, οι ταξιδιώτες από πέντε χώρες τίθενται, από τις 24 Απριλίου, σε καραντίνα: τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Χιλή, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.

  Αρνητικό τεστ, τόπο καραντίνας και δικαιολογητικά

  Οι ταξιδιώτες που έρχονται από αυτές τις χώρες πρέπει να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους ένα τεστ PCR που έχει γίνει λιγότερο από 36 ώρες. Σε αυτό το θέμα, «θα επιδειχθεί ανοχή αυτό το Σαββατοκύριακο για τις νέες χώρες» τις οποίες αφορά η απόφαση, σημείωσε η ίδια κυβερνητική πηγή στο AFP.

  Οι επιβάτες θα πρέπει να δηλώνουν στην αεροπορική εταιρεία τον τόπο της καραντίνας τους στη Γαλλία, δείχνοντας το σχετικό δικαιολογητικό. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, προβλέπεται άδεια εξόδου μεταξύ 10.00-12.00.

  Κάθε παραβάτης βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ έως 1.500 στην περίπτωση επανάληψης της παράβασης.

  Τα επιπλέον αυτά μέτρα εφαρμόζονται την ώρα που η επιδημία σαρώνει την Ινδία, η οποία έχει καταγράψει αυτήν την εβδομάδα σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα παγκοσμίως. Η Τουρκία καταγράφει, από την άλλη, μια μείωση του αριθμού των κρουσμάτων (-34%), όμως σε ένα επίπεδο ακόμη υψηλό (κατά μέσο όρο 27.000 κρούσματα την ημέρα).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ