Δευτέρα 27.06.2022
More

  Γερμανία: Άγνωστος τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε επιβάτες τρένου έξω από το Άαχεν

  Τον ακινητοποίησε ένας αστυνομικός που βρισκόταν τυχαία στο τρένο

  Η γερμανική αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά τον τραυματισμό πέντε επιβατών τρένου σε μια επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε ένας 31χρονος το πρωί της Παρασκευής, η οποία μπορεί να συνδέεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

  Το τρένο βρισκόταν κοντά στην πόλη Άαχεν, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, γύρω στις 7.40 π.μ. τοπική ώρα, όταν ένας άνδρας άρχισε να επιτίθεται «τυχαία και αδιάκριτα» σε συνεπιβάτες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Χέρμπερτ Ρέουλ.

  Ένας άνδρας ιρακινής καταγωγής συνελήφθη, σε άμεση σύνδεση με την επίθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 31χρονος ύποπτος «είχε εξουδετερωθεί από έναν αστυνομικό που έτυχε να βρίσκεται στο τρένο, καθώς και από δύο άλλους επιβάτες».

  Πέντε άτομα και ο δράστης τραυματίστηκαν, αλλά μόνο τέσσερις χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Κανένας από αυτούς δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ορισμένοι είχαν υποστεί τραύματα στα χέρια και τα πρόσωπά τους.

  Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι ο ύποπτος ήταν ήδη γνωστός στις αρχές από το 2017. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι είχε ισλαμιστικό κίνητρο για την επίθεση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ