Πέμπτη 18.08.2022
More

  Γερμανία: Δύο συλλήψεις υπόπτων για την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο αστυνομικών

  Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε όχημα το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε παράνομο θήραμα.

  Η Αστυνομία του Ζάαρλαντ συνέλαβε το απόγευμα της Δευτέρας έναν 32χρονο ως ύποπτο για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών που πυροβολήθηκαν ενώ έκαναν περιπολία, στη Γερμανία.

  Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε όχημα το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε παράνομο θήραμα. Ο δράστης φέρεται να τους εκτέλεσε εν ψυχρώ και από εκείνη τη στιγμή, γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

  Ο 38χρονος Ανδρέας Γιοχάνες Σμιτ που θεωρήθηκε από την αρχή ο βασικός ύποπτος, συνελήφθη στη Ρηνανία – Παλατινάτο ενώ αργότερα, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και ένας 32χρονος. Οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν περισσότεροι…

  Η εν ψυχρώ εκτέλεση

  Οι άτυχοι αστυνομικοί, μια γυναίκα 24 ετών η οποία φοιτούσε ακόμη στην Σχολή της Αστυνομίας και ένας άνδρας 29 ετών, επιχείρησαν να ελέγξουν το αυτοκίνητο των δραστών στις 4:20 στην περιοχή Κούζελ, κοντά στο Καϊζερσλάουτερν και όπως ανέφεραν στην υπηρεσία τους, ανακάλυψαν θήραμα στον χώρο αποσκευών. Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν στον ασύρματο να φωνάζουν «μας πυροβολούν, μας πυροβολούν!». Όταν έφθασαν οι ενισχύσεις, η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ ο συνάδελφός της εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα. Και οι δύο φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και έφεραν τραύματα στο κεφάλι.

  Ένας από τους δράστες είχε εκ παραδρομής αφήσει στον τόπο του εγκλήματος προσωπικά του έγγραφα, πιθανότατα από τον αστυνομικό έλεγχο. Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Ρηνανία – Παλατινάτο και στο γειτονικό Ζάαρλαντ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ