Τρίτη 20.04.2021
More

  Γερμανία: Η Μέρκελ θα ζητήσει παράταση του lockdown έως την 1η Μαρτίου

  Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει αύριο τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων

  Την παράταση του lockdown στη Γερμανία θα εισηγηθεί αύριο η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

  Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild» και το περιοδικό «Der Spiegel», η Γερμανίδα Καγκελάριος θα εισηγηθεί την παράταση του lockdown έως την 1η Μαρτίου.

  Το θέμα της αυριανής τηλεδιάσκεψης είναι: «Στρατηγική επαναλειτουργίας» της αγοράς και της κοινωνίας μετά την 14η Φεβρουαρίου.

  Κεντρικό θέμα η λειτουργία των σχολείων

  Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσει και η λειτουργία των σχολείων, τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο.

  «Ενδεχόμενο άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και όχι οριζόντια», είχε υποστηρίξει προχθές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ στην εφημερίδα «Die Welt».

  Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «SPIEGEL», η Γερμανίδα Καγκελάριος τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών πριν από την 1η Μαρτίου.

  Η πρότασή της, πάντως, αναμένεται να βρει αντίθετους αρκετούς Χριστιανοδημοκράτες καθώς πολλά κρατίδια που κυβερνώνται από στελέχη του κόμματός της, είχαν κάνει εκστρατεία για άνοιγμα των σχολείων στις 15 Φεβρουαρίου.

  Η τοπική κυβέρνηση της Σαξονίας, για παράδειγμα, είχε ζητήσει το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών στις 15 Φεβρουαρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ