Παρασκευή 16.04.2021
More

  Γερμανία: Παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

  Το σχέδιο της Μέρκελ

  Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θέλει να παρατείνει το lockdown μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και να καταστήσει τη χρήση της μάσκας υποχρεωτική στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα, σύμφωνα με σχέδιο απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters.

  Στο σχέδιο προτείνεται να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και να αυξηθεί η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από την παράταση του lockdown. Επίσης προτείνεται η σύσταση μιας ομάδας εργασίας που θα εκπονήσει το σχέδιο εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα με ασφάλεια και με δίκαιο τρόπο.

  Η Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τους τοπικούς ηγέτες για να συζητήσουν την επέκταση των περιοριστικών μέτρων και πιθανότατα θα συμφωνήσει σε αυστηρότερα απαιτούμενα σε σχέση με την τηλεργασία.

  Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώνεται τις τελευταίες ημέρες και η πίεση που ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων έχει υποχωρήσει λίγο, αλλά οι ειδικοί ανησυχούν για την πιθανότητα εξάπλωσης μεταλλάξεων του ιού.

  Με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς είναι κλειστά τα περισσότερα καταστήματα και τα σχολεία.

  Χθες, επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στην διαχείριση της πανδημίας συνέστησαν στην καγκελάριο Μέρκελ και στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων την κατεπείγουσα λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων περιορισμού, ακόμη και «απόλυτου lockdown της κοινωνίας».

   

  Με πληροφορίες από Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ