Κυριακή 20.06.2021
More

  Γερμανία: Παροχή στοιχείων από γιατρούς και κέντρα εμβολιασμών για το ψηφιακό πιστοποιητικό για τα ταξίδια

  Σχεδιάζει το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα

  Nα προωθούν oι γιατροί και τα κέντρα εμβολιασμών δεδομένα για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε να καταστούν δυνατά τα ταξίδια το καλοκαίρι, σχεδιάζει το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

  Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να τηρούν οι γιατροί ψηφιακό αρχείο των δεδομένων που διαθέτουν σχετικά με τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες για τον κορωναϊό και να τα προωθούν σε μια εφαρμογή για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ώστε να καταστούν δυνατά τα ταξίδια το καλοκαίρι,  αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Rheinische Post», η οποία επικαλείται την Ομοσπονδιακή Ένωση των Συμβεβλημένων με Ασφαλιστικά Ταμεία Ιατρών (KBV).

  Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, ξεκίνησε σχετικές συνομιλίες με την KBV. Ο ακριβής τρόπος, καθώς και η τεχνική διαδικασία για την προώθηση των στοιχείων στην εφαρμογή για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Τα κέντρα εμβολιασμών θα λάβουν και αυτά ένα λογισμικό για τη μεταφορά των δεδομένων τους για τους ήδη εμβολιασθέντες στο ψηφιακό πιστοποιητικό. Με την εισαγωγή μίας ή περισσοτέρων εφαρμογών εμβολιασμού, οι οποίες θα τεκμηριώνουν την ανοσοποίηση έναντι του κορωναϊού, επιδιώκεται να καταστούν δυνατά το καλοκαίρι τα ταξίδια για διακοπές, μεταξύ άλλων και στην Ευρώπη.

  Ο ταξιδιωτικός όμιλος Tui, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος παγκοσμίως, χαιρέτισε την κίνηση της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Πιστεύουμε ότι κάθε βήμα που υποστηρίζει μια εφαρμογή πιστοποίησης  εμβολιασμού είναι καλό», δήλωσε εκπρόσωπος της Tui στην «Rheinische Post».

  Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Αερομεταφορών είπε επίσης σχετικά: «Οι αεροπορικές εταιρείες θεωρούν ότι είναι επειγόντως αναγκαίο να υλοποιηθούν τεχνικές λύσεις για την πιστοποίηση εμβολιασμών και διαγνωστικών τεστ κορωναϊού».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ