Δευτέρα 03.10.2022
More

  Γερμανία: Σύσταση για εμβολιασμό για κορωνοϊό όλων των παιδιών 5-11 ετών

  Όπως εξέδωσε η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας, λόγω φόβων για νέο κύμα της πανδημίας ενόψει του φθινοπώρου

  Σύσταση για εμβολιασμό και των υγιών παιδιών από 5 έως 11 ετών με μια δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού εντός του καλοκαιριού εξέδωσε σήμερα Τρίτη (24.5.2022) η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας, λόγω φόβων για νέο κύμα της πανδημίας ενόψει του φθινοπώρου.

  Σημειώνεται ότι αποτελεί αλλαγή της πρώτης σύστασης της Stiko σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών και συνιστά πλέον να εμβολιαστούν εντός του καλοκαιριού με το σκεύασμα των BionTech/Pfizer, ακόμη και αν έχουν ήδη νοσήσει. Μέχρι τώρα, η σχετική σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών της Γερμανίας αφορούσε μόνο τα παιδιά με υποκείμενο νόσημα ή άλλη επιβαρυντική κατάσταση και είχε ως προϋπόθεση τη σύσταση του θεράποντος ιατρού.

  Η Stiko επισημαίνει ακόμη ότι μια μόλυνση από κορονοϊό δεν αρκεί για την προστασία, αλλά χρειάζονται είτε τριπλός εμβολιασμός είτε συνδυασμός νόσησης και εμβολιασμού. Εφόσον ο χρόνος της νόσησης είναι γνωστός, αναφέρεται στη σύσταση, θα πρέπει να περιμένει κανείς τρεις μήνες πριν από τον εμβολιασμό, προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή προστασία.

  Διευκρινίζεται ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από εμβολιασμό πολύ κοντά σε λοίμωξη. Στη χειρότερη περίπτωση, σημειώνεται, μπορεί η προστασία να μη φθάσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Τα υγιή παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν με μία δόση, επειδή εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα το 70-100% έχουν ήδη μολυνθεί μία φορά με κορονοϊό. Τα παιδιά που έχουν ήδη εμβολιαστεί δύο φορές, δεν χρειάζεται για την ώρα να προχωρήσουν σε ενισχυτικό εμβολιασμό, τονίζεται.

  Στόχος της νέας σύστασης της Επιτροπής είναι η όσο το δυνατόν νωρίτερα δημιουργία καλής βασικής ανοσίας το φθινόπωρο και τον χειμώνα, καθώς, όπως δήλωσε ο παιδίατρος της Stiko Μάρτιν Τέρχαρτ, «ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ενώ θα μπορούσαν να εμφανιστούν νέες παραλλαγές ή παλαιότερες».

  Στο τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και η Stiko θα προσαρμόσει, εάν χρειαστεί, τη σύστασή της, ανάλογα με τις παραλλαγές που θα κυκλοφορούν και την αποδοχή του εμβολιασμού από τον πληθυσμό.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ