Τετάρτη 29.06.2022
More

  Γερμανικές εκλογές: Σκληρή επίθεση Σόιμπλε στη Μέρκελ: Της χρεώνει ήδη την πιθανή ήττα

  Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταλογίζει στην Ανγκελα Μέρκελ ευθύνες για τα προβλήματα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

  Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταλογίζει στην Ανγκελα Μέρκελ ευθύνες για τα προβλήματα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του υποψηφίου για την καγκελαρία, Αρμιν Λάσετ.

  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, η κυρία Μέρκελ, με την απόφασή της το 2018 να παραιτηθεί από την προεδρία του CDU, αλλά να παραμείνει καγκελάριος μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας, προκάλεσε έμμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επίδοξος διάδοχός της.

  «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι τα δύο αυτά αξιώματα πρέπει να ασκούνται από το ίδιο πρόσωπο. Και η προεδρία του κόμματος και η καγκελαρία. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και επομένως δεν πιστώνεται ο επικεφαλής του κόμματος τα οφέλη της άσκησης των καθηκόντων του καγκελαρίου. Το αντίθετο», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στην «Tagesspiegel».

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κ. Λάσετ είναι εδώ και χρόνια «στο πλευρό τής επί πολλά χρόνια επιτυχημένης καγκελαρίου» και δεν μπορεί τώρα να πει «θα τα αλλάξουμε όλα» ή «θα συνεχίσουμε ως έχει». Αυτό, όπως σημείωσε, αποτελεί πρόβλημα και «μπορεί να μην έχουν όλοι στο κόμμα κατανόηση».

  Στη διεκδίκηση του χρίσματος της Χριστιανικής Ενωσης (CDU/CSU) για τις εκλογές, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Αρμιν Λάσετ και όχι του αρχηγού της CSU, Μάρκους Ζέντερ, ωστόσο στο ερώτημα ποιος θα έπρεπε να αναλάβει την ηγεσία του CDU είχε ταχθεί υπέρ του Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος έχασε τελικά στις εσωκομματικές εκλογές.

  «Το να επιτίθεται κανείς αυτή τη στιγμή στην Ανγκελα Μέρκελ το βρίσκω λάθος και πολύ άσχημο», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ζέντερ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της Ενωσης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ