Κυριακή 17.01.2021
More

  Για λόγους ασφαλείας η διακοπή κλινικής δοκιμής φαρμάκου κατά του κορωνοϊού

  Η Eli Lilly σταματά κλινική δοκιμή φαρμάκου κατά του κορωνοϊού για λόγους ασφαλείας

  Η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly & Co. δήλωσε ότι διακόπτεται η εγγραφή συμμετεχόντων για την κλινική δοκιμή θεραπείας με αντισώματα για τον κορωνοϊό, λόγω πιθανής ανησυχίας για την ασφάλειά τους.

  Η ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης ασφαλείας των φαρμάκων συνέστησε να σταματήσει η δοκιμή που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας μέσω email.

  Η εταιρεία δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι οδήγησε στην παύση αυτή των δοκιμών.

  «Λόγω υπερβάλλουσας προσοχής», η ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης της ασφάλειας δεδομένων (DSMB) της Activ-3, της κλινικής δομικής τρίτης φάσης της θεραπείας με μονοκλωνικά αντισώματα «συνέστησε τη διακοπή» της, ανέφερε η εκπρόσωπος Μόλι ΜακΚάλι.

  Η φαρμακοβιομηχανία «στηρίζει την απόφαση της ανεξάρτητης DSMB» για την ασφάλεια των ασθενών που συμμετέχουν στη μελέτη, πρόσθεσε.

  Στη φάση Activ-3 εξεταζόταν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, που ανέπτυξε η Eli Lilly σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη, ένα αντιιικό φάρμακο που έχει λάβει κατεπείγουσα έγκριση για να χορηγείται σε ασθενείς με Covid-19.

  Το φάρμακο της Eli Lilly είναι παρόμοιο με εκείνο της Regeneron που χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όταν προσβλήθηκε με κορωνοϊό.

  Στο περιθώριο της είδησης, η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 3%, στα 150 δολάρια.

   

  Με πληροφορίες του Bloomberg/Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ