Σάββατο 25.03.2023
More

  Γιαγιά ζήτησε… μισθό για να κρατάει τον εγγονό της!

  Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση της γιαγιάς

  Η έλευση ενός παιδιού είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στη ζωή μιας οικογένειας! Μάλιστα, τον ενθουσιασμό, εκτός από τους γονείς μοιράζονται οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

  Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που λέμε «του παιδιού μου το παιδί δυο φορές παιδί μου».

  Μέχρι εδώ καλά.

  Ωστόσο η έλευση ενός μωρού φέρνει στην οικογένεια και αρκετά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Για παράδειγμα σε περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθεί κάποιος να κρατάει το παιδί, μέχρι εκείνο να πάει στο σχολείο.

  Ευτυχώς, στην Ελλάδα οι περισσότεροι έχουμε την γιαγιά και τον παππού που είναι πάντα διαθέσιμοι να μας βοηθήσουν και να περάσουν χρόνο με τα εγγόνια τους. Κάτι που οι περισσότεροι δεν κάνουν υποχρεωτικά, αφού το απολαμβάνουν.

  Ωστόσο, το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει και για μια γιαγιά από την Αμερική, όμως, φαίνεται πως δεν έχει την ίδια… διαθεσιμότητα αφού η προοπτική να κρατήσει το 12 μηνών εγγονάκι της τής στερεί, πρώτον, την πρωινή της δουλειά που τη συντηρεί και, δεύτερον, τον προσωπικό της ελεύθερο χρόνο.

  Έτσι, με ανάρτηση στο Reddit, εξήγησε γιατί ζητάει μισθό από την κόρη της προκειμένου να κρατάει τον εγγονό της.

  Η ανάρτηση της γιαγιάς

  «Η κόρη μου που είναι 29 ετών έχει ένα αγοράκι ενός έτους και σύντομα θα επιστρέψει στη δουλειά. Δουλεύει 5 μέρες την εβδομάδα, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Πριν λίγες μέρες, με ρώτησε αν θα μπορούσα να κρατάω τον μικρό για 2-3 μέρες την εβδομάδα.

  Ως εδώ καλά.

  Φυσικά και θα ήθελα να περνάω χρόνο με τον εγγονό μου, αλλά εξήγησα στην κόρη μου πως θέλω να πληρώνομαι 12 δολάρια την ώρα. Εκείνη μου απάντησε πως μπορεί να μου δίνει μέχρι 10 δολάρια την ώρα, αφού πληρώνεται από τη δουλειά της 22 δολάρια την ώρα.

  Πρέπει, όμως, να καταλάβει πως έχω τη ζωή μου και τη δουλειά μου και πως θα πρέπει να τα αφήσω όλα αυτά για να προσέχω τον εγγονό μου. Ωστόσο, ο χρόνος που θα στερήσω από τις άλλες μου δραστηριότητες αλλά και την δουλειά μου που με συντηρεί, θα πρέπει να πληρωθεί».

  Θύελλα αντιδράσεων

  Όπως ήταν αναμενόμενο, η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

  Κάποιοι σχολίασαν πως δεν θέλει να περνάει χρόνο με τον εγγονό της και γι΄ αυτό ζήτησε να πληρώνεται, κάποιοι άλλοι επέμεναν πως λειτουργεί εγωιστικά και κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν ακόμα και την αγάπη της προς την κόρη και τον εγγονό της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ