Παρασκευή 01.03.2024
More

  H Google αναβαθμίζει υπηρεσίες της για τον κόσμο μετά το lockdown

  Η εταιρεία επίσης παρουσίασε νέες επιλογές editing και θέασης για το Google Docs και άλλα λογισμικά

  Η Google αποκάλυψε την Τρίτη updates σε πολλές υπηρεσίες της, μεταξύ των οποίων το Maps, το Photos και λειτουργικά συστήματα, καθώς η εταιρεία προσαρμόζεται στα δεδομένα ενός κόσμου που έχει γίνει πιο «ψηφιακός» κατά την πανδημία.

  Όπως γράφει το Reuters, οι ανακοινώσεις κατά τη Google I/O, που έγινε online, υποδεικνύουν μια ενίσχυση των προσπαθειών της εταιρείας στα smartwatches, όπου ανταγωνίζεται την Apple, και τα εργαλεία συνεργασίας, όπου έχει απέναντι τη Microsoft.

  Επίσης, δείχνουν πώς η Google σκοπεύει να δείξει ότι οι εξελίξεις της στην τεχνητή νοημοσύνη θα κρατήσουν τους χρήστες στις ad-supported ή επί πληρωμή υπηρεσίες της για αγορές, επικοινωνίες και ψυχαγωγία καθώς τα lockdowns της πανδημίας χαλαρώνουν και οι άνθρωποι επιστρέφουν στις κανονικές τους δραστηριότητες.

  Η Google είπε ότι το λειτουργικό της για smartwatch, Wear OS, θα υιοθετηθεί από τη νεοαποκτηθείσα της μονάδα Fitbit και τη Samsung Electronics, που χρησιμοποιούσαν δικά τους συστήματα. Τώρα, μαζί, οι εταιρείες θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους developers και να ανταγωνιστούν καλύτερα το Apple Watch.

  Η εταιρεία επίσης παρουσίασε νέες επιλογές editing και θέασης για το Google Docs και άλλα λογισμικά, περιλαμβανομένου ενός απλού εργαλείου που προτείνει τη χρήση πιο «συμπεριληπτικών» όρων.

  AI updates περιλαμβάνουν μια νέα προσπάθεια να βοηθιούνται οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το Google Maps να μειώνουν τα ξαφνικά φρεναρίσματα, πλοηγούμενοι σε πιο ασφαλείς διαδρομές. Το Google Photos επίσης θα προσφέρει στους χρήστες μια υπενθύμιση πως μπορούν να ψάξουν συγκεκριμένα αντικείμενα στο Google Images.

  H Google είπε επίσης πως ένα πιο ισχυρό τσιπ υπολογιστή, το TPU v4, σημαντικό για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, θα είναι διαθέσιμο φέτος στους πελάτες του Google Cloud.

  To Android 12, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού, που είναι ενεργό σε 3 δισ. συσκευές παγκοσμίως, θα καταφθάσει αργότερα μέσα στο έτος, μαζί με λειτουργίες όπως η παραμετροποίηση των χρωμάτων των εφαρμογών. Επίσης, θα επιτρέπει τη χρήση συσκευών ως ψηφιακά κλειδιά για κάποια αυτοκίνητα.

  Επίσης, παρουσιάστηκε και το Project Starline, που για φουτουριστικές τηλεδιασκέψεις, με 3D απεικονίσεις των συνομιλητών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ