Παρασκευή 19.08.2022
More

  H Κύπρος ενέκρινε την αγορά 50.000 δόσεων του εμβολίου Sputnik V

  Εκκρεμεί η έγκριση του ΕΜΑ αλλά ανοίγει σήμερα η εστίαση

  Την αγορά 50.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου πριν από μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο.

  Όπως δήλωσε σήμερα ο Κυριάκος Κούσιος στο κρατικό ραδιόφωνο, η κυβέρνηση ενέκρινε την αγορά του εμβολίου από την Ρωσία τονίζοντας ωστόσο ότι αναμένει πρώτα την έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

  Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος χθες αποφάσισε και αυτή, μεταξύ πολλών άλλων χωρών ανά τον κόσμο, να αναστείλει την χορήγηση το εμβολίου της AstraZeneca.

  Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί με την AstaZeneca σταματούν προσωρινά μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και συνεδριάζει ο EMA.

  «Εν αναμονή της γνωμοδότησης από την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης (PRAC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), η οποία διερευνά μια σειρά από περιστατικά θρόμβων αίματος σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε χώρες της ΕΕ, αποφασίστηκε η προσωρινή αναβολή στην Κύπρο των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca μέχρι την Πέμπτη, 18 Μαρτίου», αναφέρει η χθες ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Υγείας, διευκρινίζοντας ότι θα γίνουν κανονικά τα προγραμματισμένα ραντεβού για τα εμβόλια της Moderna και των Pfizer/ BioNTech.

  Ανοίγει σήμερα η εστίαση

  Παρά τις όποιες εξελίξεις μετά εμβόλια, σήμερα ανοίγουν μετά από σχεδόν 4 μήνες οι χώροι εστίασης στην Κύπρο.

  Το άνοιγμα ισχύει μόνο για τη χρήση των εξωτερικών χώρων. Σύμφωνα με το διάταγμα που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, επιτρέπεται μέχρι τις 22.45 μ.μ. η λειτουργία των χώρων εστίασης, με την προϋπόθεση ότι εξυπηρετούν το κοινό μόνο με τη χρήση εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων, με μέγιστο αριθμό τα οκτώ άτομα ανά τραπέζι.

  Παράλληλα, μετακινείται η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 στις 11 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί.

   

  Με πληροφορίες του politis.cm.cy

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ