Σάββατο 08.05.2021
More

  Η ΕΕ συζητά για νέα παραγγελία με εμβόλια της Pfizer

  Συζητήσεις με τις Pfizer/Biontech για την παραγγελία επιπλέον εμβολίων

  Η Κομισιόν βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις με τις Pfizer/Biontech για την παραγγελία επιπλέον εμβολίων.

  Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητεί με τις Pfizer/Biontech την δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

  Οι συζητήσεις αφορούν εκ νέου παραγγελία, πέραν των 300 εκατομμυρίων δόσεων που προβλέπει το παρόν συμβόλαιο, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

  «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει εάν υπάρχει τρόπος για την προσθήκη επιπλέον δόσεων σε αυτές που προβλέπει η συμφωνία που ήδη έχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

  Την περασμένη εβδομάδα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

  Οι 27 χώρες-μέλη θα έχουν επομένως στη διάθεσή τους 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο έχει κριθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, εξήγησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταλήγοντας πως «θα έρθουν και άλλα εμβόλια».

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να πληρώσει 15,50 ευρώ ανά δόση για το εμβόλιο του κορωνοϊού, που ανέπτυξαν η Pfizer και η BioNTech, αναφέρει εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ που επικαλείται το Reuters.

  Η τιμή, η οποία είναι εμπιστευτική και αφορούσε σε συνολικά 300 εκατομμύρια δόσεις, είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα 19,50 δολ. ανά δόση, που συμφώνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να πληρώσουν για μια πρώτη αποστολή 100 εκατομμυρίων δόσεων του ίδιου εμβολίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Reuters τον Νοέμβριο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ