Τρίτη 21.09.2021
More

  Η Γερμανία θέλει να εμβολιάσει κατά προτεραιότητα παιδιά και εφήβους

  Να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε παιδιά και εφήβους, υποστήριξε ο Φραντσίσκα Γκίφαϊ

  Η ομοσπονδιακός υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Γερμανίας, Φραντσίσκα Γκίφαϊ (SPD) τάχθηκε υπέρ του κατά προτεραιότητα εμβολιασμού παιδιών και εφήβων μόλις εγκριθεί το εμβόλιο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

  Επιπλέον, η Γκίφαϊ τάχθηκε υπέρ της εξάντλησης όλων των υπαρχουσών δυνατοτήτων εμβολιασμού, καθώς επίσης και της ενημέρωσης όσων δυσπιστούν. Πρέπει επίσης, τόνισε, να διασφαλιστεί ότι οι οικογένειες να μπορέσουν να κάνουν φέτος διακοπές.

  Να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού σε παιδιά και εφήβους

  «Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού κατά προτεραιότητα σε παιδιά και εφήβους μόλις δοθεί η σχετική έγκριση. Εμείς οι ενήλικες το οφείλουμε αυτό στη νεότερη γενιά. Τα παιδιά και οι έφηβοι στερήθηκαν πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα πρέπει τώρα να προετοιμάσουν γρήγορα τα πάντα για να δώσουν τη δυνατότητα σε τρία εκατομμύρια παιδιά και εφήβους ηλικίας από δώδεκα έως 15 ετών να εμβολιασθούν» δήλωσε η Σοσιαλδημοκράτις πολιτικός σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

  «Οι γονείς και οι επαγγελματίες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά θα πρέπει επίσης να έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, διότι θα προστατεύουν τα παιδιά “σαν κουκούλι”. Μέχρι τότε, πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι οι οικογένειες μπορούν να πάνε ξανά διακοπές το καλοκαίρι για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, για παράδειγμα μέσω της δυνατότητας που δίνουν τα διαγνωστικά τεστ», πρόσθεσε η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων.

  Να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες εμβολιασμού

  «Προκειμένου να εμβολιαστούν οι ομάδες αυτές το συντομότερο δυνατό, είναι σημαντικό να εξαντληθούν όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα κέντρα εμβολιασμού, τα ιατρεία, αλλά και οι επιτόπιοι εμβολιασμοί στα σχολεία, τα οικογενειακά κέντρα και τα κέντρα νεολαίας. Πρέπει επίσης να υπάρχουν κινητές ομάδες εμβολιασμού, ειδικά σε κοινωνικά μειονεκτούσες περιοχές. Σκόπιμο θα ήταν επίσης να γίνονται εμβολιασμοί και σε άλλους χώρους όπως είναι τα τζαμιά», τόνισε επίσης η Γκίφαϊ.

  «Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερωθούν με πληροφορικό υλικό οι γονείς οι οποίοι είναι δύσπιστοι, ώστε να πεισθούν να εμβολιαστούν οι ίδιοι και να εμβολιάσουν και τα παιδιά τους το συντομότερο δυνατό», τόνισε η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ