Τρίτη 27.02.2024
More

  Η γηραιότερη γάτα της Βρετανίας έγινε 32 ετών- 140 σε ανθρώπινα χρόνια

  «Έχει πάει στον κτηνίατρο μόνο δύο φορές στη ζωή της», λέει η ιδιοκτήτριά της

  Μια γάτα που βρίσκεται υπό την κηδεμονία μιας Βρετανής συνταξιούχου από το 1991, αναμένεται να μπει στο βιβλίο Γκίνες ως η γηραιότερη γάτα της Βρετανίας.

  Η γάτα Ρόζι γιόρτασε τα 32 της χρόνια την 1η Ιουνίου και σύμφωνα με την 72χρονης Λίλα Μπρίσετ, σφίζει από ζωή. Μέχρι στιγμής το ρεκόρ «κρατούσε» μια άλλη γάτα από την Βρετανία – και συγκεκριμένα από το Κεντ – η Φλόσι, ετών 27.

  «Έχει πάει στον κτηνίατρο μόνο δύο φορές στη ζωή της. Μια φορά για στείρωση τη δεκαετία του ’90 και πριν από πέντε χρόνια για να πάρει αντιβίωση για μια κύστη στο κεφάλι της» δήλωσε η κηδεμόνας της.

  Απολαμβάνει κυρίως «το φαγητό και τον ύπνο» αυτό τον καιρό προσθέτοντας πως «είναι υπέροχη». Στο ερώτημα πώς κατάφερε να ζήσει τόσα χρόνια, εκείνη απαντά «ίσως να παίζει ρόλο το καλό φαγητό» προσθέτοντας ότι όλα της τα ζώα που είχε υπό την κηδεμονία της έζησαν πολλά χρόνια.

  Η συνταξιούχος την μάζεψε σπίτι πριν από 22 χρόνια, όταν μια οικογένεια δεν την ήθελε, καθώς το μικρό παιδί της εμφάνισε αλλεργία στο τρίχωμά της.

  Πάντως, η γηραιότερη γάτα που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν η Creme Puff, η οποία ήταν από το Όστιν του Τέξας. Η Creme Puff γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1967 και έζησε 38 χρονών και τριών ημερών.

   

  Με πληροφορίες από BBC, Walesonline

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ