Δευτέρα 15.08.2022
More

  Η Ιταλία αυστηροποιεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού για τους ανεμβολίαστους

  Μόνο με ειδικό πάσο super Green Pass κατά του κορωνοϊού σε πολλές δημόσιες δραστηριότητες

  Η Ιταλία έχει εισαγάγει αυστηρότερους περιορισμούς για τα μη εμβολιασμένα άτομα εν μέσω έντονης ανησυχίας για την μετάλλαξη Όμικρον.

  Πολλές δημόσιες δραστηριότητες είναι εκτός ορίων για οποιονδήποτε δεν έχει το λεγόμενο Covid Super Green Pass ήδη από σήμερα.

  Το πάσο αυτό είναι απαραίτητο για την είσοδο σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσικούς χώρους, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια και μπαρ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

  Τα νέα μέτρα ενισχύουν τις υπάρχουσες κάρτες Covid green, οι οποίες μπορούν να ληφθούν μετά από αρνητικό τεστ. Οι βασικές αυτές κάρτες απαιτούνται πλέον για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και για την πρόσβαση σε χώρους εργασίας.

  Η Ιταλία παλεύει με μια έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία αυξάνονται σταδιακά από τα μέσα Οκτωβρίου.

  Η Ιταλία πλήρωσε βαρύ τίμημα στα πρώτα στάδια της πανδημίας και έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων με περισσότερους από 134.000 συνολικά.

  Αλλά το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας είναι υψηλότερο από πολλούς από τους γείτονές της. Περίπου το 73% του συνολικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 11% έχει κάνει αναμνηστικά εμβόλια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

  Παρόλα αυτά, αρκετές ιταλικές πόλεις έχουν επιβάλει κανόνες που υποχρεώνουν τους ανθρώπους να φορούν μάσκες, ακόμη και σε υπαίθριους χώρους, όπως οι πολυσύχναστοι εμπορικοί δρόμοι.

  Η Ιταλία εισήγαγε πράσινα πάσο τον Αύγουστο για πρόσβαση σε πολιτιστικούς και κοινωνικούς χώρους προτού τα επεκτείνει στους χώρους εργασίας τον Οκτώβριο.

  Τα πάσο αρχικά είχαν σκοπό να κάνουν τα ταξίδια εντός της ΕΕ πιο αποτελεσματικά, αλλά αρκετές χώρες έχουν διευρύνει τη χρήση τους για να περιορίσουν τις λοιμώξεις και να ενθαρρύνουν τη λήψη εμβολίων.

  Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει αυστηρότερους περιορισμούς στα μη εμβολιασμένα άτομα ως απάντηση στις αυξανόμενες μολύνσεις καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

  Τελευταία εξέλιξη, η Γερμανία, όπου οι τοπικές κυβερνήσεις συμφώνησαν να απαγορεύσουν την είσοδο στους μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε πολλούς δημόσιους χώρους.

  Με πληροφορίες του BBC

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ