Παρασκευή 01.03.2024
More

  Η Κίνα αναστέλλει τον στρατιωτικό διάλογο με τις ΗΠΑ

  Παύουν οι συζητήσεις και για την κλιματική αλλαγή

  Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τη συνεργασία με τις ΗΠΑ σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι ο διάλογος μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού.

  Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως αντίποινα για την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν, αυτήν την εβδομάδα.

  Αναστέλλονται οι συνομιλίες και για την κλιματική αλλαγή

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι αναστέλλει τις συνομιλίες για το Κλίμα με τις ΗΠΑ καθώς και τη συνεργασία για την πρόληψη διασυνοριακού εγκλήματος και τον επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών, μεταξύ των οκτώ συγκεκριμένων μέτρων που ανακοίνωσε.

  Συνεχίζονται οι ασκήσεις της Κίνας με πραγματικά πυρά

  Ωστόσο, οι ασκήσεις της Κίνας με πραγματικά πυρά στην Ταϊβάν συνεχίζονται, καθώς κινεζικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν πάνω από το νησί κατά τη διάρκεια των μεγάλης έκτασης στρατιωτικών γυμνασίων, σε αντίδραση για την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, όπως μετέδωσαν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

  Η κυρία Πελόζι προκάλεσε την οργή του Πεκίνου μεταβαίνοντας στη νήσο, όπου διανυκτέρευσε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη. Είναι η πιο υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχος που ταξίδεψε στην Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ