Σάββατο 25.05.2024
More

  Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε έξι ρωσικά μαχητικά σε επίθεση με drone

  Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων στη νότια Ρωσία πραγματοποίησε η Ουκρανία

  Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων στη νότια Ρωσία πραγματοποίησε η Ουκρανία αργά τη νύχτα της Πέμπτης προς τη Παρασκευή, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε έξι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

  Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο BBC Ουκρανίας ότι άλλα οκτώ αεροσκάφη υπέστησαν σοβαρές ζημιές και 20 μέλη του τεχνικού προσωπικού ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.

  Η βάση του Μοροζόφσκ στην περιοχή του Ροστόφ είναι γνωστό ότι στεγάζει αεροσκάφη Su-27 και Su-34 που χρησιμοποιούνται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία.

  Από τη Ρωσία δεν υπήρξε καμία ενημέρωση σχετικά με τις αναφορές ενώ και το BBC δηλώνει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές.

  Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περισσότερα από 40 drone είχαν ως στόχο την περιοχή, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, όπως και γειτονικές. Όλα τα ουκρανικά drone καταρρίφθηκαν, υποστηρίζουν οι Ρώσοι.

  Στρατιωτικός αναλυτής επισήμανε, πάντως, στο BBC ότι μια επίθεση από τόσα πολλά drone σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να έχει προκαλέσει κορεσμό στην αεράμυνα της βάσης.

  Τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις με drone σε στόχους πολύ βαθιά μέσα στη Ρωσία σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις, όπως διυληστήρια.

  Σε βίντεο από μια πρόσφατη επίθεση στο Ταταρστάν, ένα ελαφρύ αεροσκάφος – που πιστεύεται ότι έχει τροποποιηθεί για να πετάει ως μη επανδρωμένο – φαίνεται να χτυπά ένα κτίριο. Ο στόχος στο Ταταρστάν είναι σε απόσταση άνω των 1.300 χιλιομέτρων από τα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ