Τετάρτη 10.08.2022
More

  Η Ρομπέρτα Mέτσολα νέα πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

  Η Μέτσολα γίνεται η τρίτη γυναίκα πρόεδρος του Κοινοβουλίου, μετά τις Γαλλίδες Σιμόν Βέιλ (1979-1982) και Νικόλ Φοντέν (1999-2002) – και η νεότερη στην ιστορία του θεσμού

  Η 43χρονη Ρομπέρτα Μέτσολα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Η Μέτσολα, η οποία εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία, κατάγεται από τη Μάλτα και ανήκει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

  Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη τη Μέτσολα για την εκλογή της.

  «Ως η τρίτη γυναίκα που θα ηγηθεί αυτού του ευγενούς σώματος, η σκληρή σου δουλειά και η αποφασιστικότητά σου είναι έμπνευση για όλους μας», αναφέρει η φον ντερ Λάιεν.

  «Θα συνεργαστούμε στενά για την ανάκαμψη της Ε.Ε. και για ένα πράσινο, ψηφιακό και λαμπρό ευρωπαϊκό μέλλον», πρόσθεσε.

  Τη Μέτσολα συνεχάρη και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

  «Η νεότερη πρόεδρος στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου. Μια νέα γυναίκα από το μικρότερο κράτος – μέλος της Ένωσής μας, και η πρώτη απόφοιτος του Κολεγίου της Ευρώπης που γίνεται πρόεδρος ενός θεσμού της Ε.Ε., μα πάνω από όλα ένας έντιμος άνθρωπος και μια αληθινή φίλη. Συγχαρητήρια, είμαι περήφανος για σένα», αναφέρει ο κ. Σχοινάς.

  Η Μέτσολα γίνεται η τρίτη γυναίκα πρόεδρος του Κοινοβουλίου, μετά τις Γαλλίδες Σιμόν Βέιλ (1979-1982) και Νικόλ Φοντέν (1999-2002) – και η νεότερη στην ιστορία του θεσμού.

  Σημειώνεται ότι η Μαλτέζα ευρωβουλευτής δείπνησε χθες στο Στρασβούργο με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο διατηρεί στενές σχέσεις (τον επισκέφθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ