Τετάρτη 24.04.2024
More

  Η Ρωσία επιδεικνύει διηπειρωτικό πύραυλο ικανό να φέρει πυρηνική κεφαλή

  Σε μια περαιτέρω ένδειξη της σημασίας που αποδίδει η Μόσχα στη στρατηγική αποτροπής μέσω των πυρηνικών όπλων, ο ρωσικός στρατός έχει ετοιμάσει και επιδεικνύει έναν βαλλιστικό πύραυλο «Yars» σε σιλό εκτοξευτών στην περιοχή Καλούγκα της Ρωσίας

  Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε βίντεο για να δημοσιοποιήσει το γεγονός, λίγο πριν από την «Ημέρα Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων» της Ρωσίας.

  Ανέφερε ότι ένας «διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος του συγκροτήματος Yars φορτώθηκε σε εκτοξευτή σιλό στον σχηματισμό πυραύλων Κοζέλσκι, στην περιοχή της Καλούγκα».

  «Η σημασία αυτής της επιχείρησης έγκειται στο γεγονός ότι ο πύραυλος θα είναι σε υπηρεσία μάχης όπως έχει προγραμματιστεί. Η Πατρίδα θα λάβει άλλο ένα δείγμα πυρηνικών όπλων πυραύλων, το οποίο θα μας επιτρέψει να επιλύσουμε οποιαδήποτε θέματα σε στρατηγικό επίπεδο», δήλωσε ο Αλεξέι Σοκόλοφ, διοικητής του σχηματισμού πυραύλων Κοζέλσκι, σε βίντεο που κοινοποίησε το υπουργείο μαζί με τη δήλωση.

  Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός από τον Τύπο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τον αμερικανικό Τύπο να αναφέρεται εκτενώς στο θέμα και το CNN να το έχει ως πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα του, ως συνέχεια των ρωσικών υπονοιών περί πυρηνικών επιλογών στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

   

   

  Πηγή: CNN

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ