Παρασκευή 19.08.2022
More

  Η Σιγκαπούρη αρχίζει να χρεώνει τους ανεμβολίαστους «από επιλογή»

  Από 8 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση σταματά να πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας για τους ασθενείς με κορωνοϊό

  Η Σιγκαπούρη δεν θα πληρώνει πλέον τα νοσήλια για κορωνοϊό σε όσους «δεν εμβολιάστηκαν από επιλογή», όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια αύξηση των κρουσμάτων.

  Μέχρι πρότινος η κυβέρνηση κάλυπτε το πλήρες ιατρικό κόστος για τον Covid για όλους τους πολίτες της Σιγκαπούρης καθώς και για τους μόνιμους κατοίκους και τους κατόχους βίζας μακράς διαρκείας.

  Ωστόσο, από τις 8 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση είπε ότι «θα αρχίσει να χρεώνει ασθενείς με Covid-19 που δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή».

  Ανέφερε ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα «αποτελούν μια σημαντική πλειονότητα όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων υγειονομικής περίθαλψης».

  Το κόστος που σχετίζεται με την νοσηλεία για τον κορωνοϊό θα εξακολουθεί να βαρύνει την κυβέρνηση για άτομα που δεν είναι επιλέξιμα για εμβόλιο.

  Η κυβέρνηση θα πληρώνει επίσης τα έξοδα για άτομα που έχουν μερικώς εμβολιαστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, δίνοντάς τους χρόνο να κάνουν τη δεύτερη δόση.

  Η Σιγκαπούρη έχει από τα υψηλότερα ποσοστά κάλυψης στον κόσμο, με το 85% του επιλέξιμου πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο.

  Ωστόσο, η πολιτεία παλεύει με τις αυξανόμενες μολύνσεις από τον Covid και τον περασμένο μήνα προειδοποίησε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης κινδυνεύει να «κατακλυστεί» από τα αυξανόμενα κρούσματα.

  Η απόφαση για τους κατ’ επιλογή ανεμβολίαστους έρχεται μία μόλις μέρα αφότου η χώρα επέκτεινε τα ταξίδια χωρίς καραντίνα ως μέρος μιας αλλαγής στην προσέγγισή της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Ο πρωθυπουργός, Lee Hsien Loong, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος δεν θα μπορούσε να παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον.

  Η αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο, μετά τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών ώθησε το νησί να σταματήσει την περαιτέρω επαναλειτουργία του στα τέλη Οκτωβρίου.

  Οι κοινωνικοί περιορισμοί παρατάθηκαν για περίπου ένα μήνα προκειμένου να μετριαστεί η εξάπλωση του Covid και να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

  Χθες, η χώρα κατέγραψε 2.470 νέα κρούσματα και 14 θανάτους. Το υπουργείο Υγείας είπε ότι 67 ασθενείς Covid νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

   

   

  Με πληροφορίες του Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ