Κυριακή 25.09.2022
More

  Η ξηρασία αποκάλυψε βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

  Πώς η ξηρασία οδήγησε στον εντοπισμό βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

  Η χειρότερη ξηρασία στην Ιταλία τα τελευταία 70 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να πέσει τόσο πολύ η στάθμη του ποταμού Πάδου, που αποκαλύφθηκε μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία αργότερα εξουδετερώθηκε από ειδικούς του στρατού.

  «Η βόμβα εντοπίστηκε από ψαράδες στην όχθη του ποταμού Πάδου, λόγω της μείωσης της στάθμης του νερού που προκλήθηκε από την ξηρασία», δήλωσε ο συνταγματάρχης Μάρκο Νάζι.

  Η βόμβα βρέθηκε στις 25 Ιουλίου κοντά στο χωριό Μπόργκο Βιρτζίλιο, κοντά στην πόλη της Μάντοβα στα βόρεια της χώρας.

  Ειδικοί του στρατού πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας την Κυριακή.

  Απομάκρυνση κατοίκων και διακοπή της κυκλοφορίας

  Λόγω του εντοπισμού της βόμβας, πραγματοποιήθηκε εκκένωση των γύρω περιοχών – στις οποίες κατοικούν περίπου 3.000 άνθρωποι – ως προληπτικό μέτρο πριν την ελεγχόμενη έκρηξη.

  Επιπλέον, αποκλείστηκε ο εναέριος χώρος πάνω από το σημείο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, των τρένων και των πλοίων στην περιοχή.

  Ο δήμαρχος του Μπόργκο Βιρτζίλιο, Φραντσέσκο Απόρτι, δήλωσε ότι οι κάτοικοι αρχικά δίσταζαν να μετακινηθούν, αλλά οι τοπικές αρχές κατάφεραν να τους πείσουν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η επιχείρηση δεν θα προχωρούσε εάν δεν εκκενωνόταν πρώτα η περιοχή.

  Οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους το απόγευμα της Κυριακής.

  Τον περασμένο μήνα, η Ιταλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις περιοχές γύρω από τον Πάδο, τον μεγαλύτερο ποταμό της χώρας, ο οποίος πλήττεται από την πρωτοφανή ξηρασία.

   

   

  Με πληροφορίες από Reuters, dpa, Deutsche Welle

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ