Πέμπτη 13.06.2024
More

  Ιαπωνία: Λύκοι-ρομπότ διώχνουν τις αρκούδες (βίντεο)

  Δεν έχουν αναφερθεί εμφανίσεις αρκούδων μετά την τοποθέτησή τους

  Μία πόλη στην Ιαπωνία επιστράτευσε λύκους- ρομπότ, σε μια προσπάθεια να τρομάξει τις αρκούδες και να τις κρατήσει μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

  Στην πόλη Τακικάουα, στο νησί Χοκάιντο, ο δήμος αγόρασε και τοποθέτησε δύο λύκους ρομπότ, έπειτα από την εμφάνιση αρκούδων τον Σεπτέμβριο, που έκαναν… βόλτες σε γειτονιές. Από τότε δεν έχει αναφερθεί εμφάνιση αρκούδας, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.

  Οι εμφανίσεις αρκούδων στην Ιαπωνία είναι σε υψηλό πενταετίας και κυρίως αναφέρονται σε αγροτικές περιοχές, στα δυτικά και βόρεια της χώρας, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν γίνει δεκάδες επιθέσεις, οι δύο από αυτές θανάσιμες, κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει έκτακτη συνεδρίαση τον Οκτώβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

  Ο λύκος ρομπότ έχει τέσσερα πόδια, τριχωτό «σώμα» και κόκκινα μάτια που λάμπουν. Όταν ενεργοποιούνται οι ανιχνευτές κίνησης που διαθέτει, κουνά το κεφάλι, τα φώτα του αναβοσβήνουν και βγάζει ήχους που μοιάζουν με εκείνους του λύκου. Η κατασκευάστρια εταιρεία, Ohta Seiki, έχει πουλήσει περίπου 70 τέτοια ρομπότ από το 2018.

  Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης Τακικάουα, οι αρκούδες γίνονται πιο δραστήριες και επικίνδυνες καθώς αναζητούν τροφή, προτού πέσουν σε χειμερία νάρκη στα τέλη Νοεμβρίου. Το γεγονός ότι υπάρχουν λιγότερα βελανίδια και καρύδια φέτος στη φύση ίσως να είναι ο λόγος που κάνει τα ζώα να πλησιάσουν περισσότερο κατοικημένες περιοχές, σε αναζήτηση τροφής, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

   

  Με πληροφορίες από Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ