Πέμπτη 11.08.2022
More

  Ιαπωνία: Υπάλληλος μέθυσε και έχασε USB με προσωπικά δεδομένα 460.000 κατοίκων

  Ένας υπάλληλος του δήμου στην πόλη Αμαγκασάκι της Ιαπωνίας κατάφερε να χάσει USB που περιείχε προσωπικά δεδομένα και των 460.000 κατοίκων

  Ένας υπάλληλος, που συνεργάζεται με τις δημοτικές αρχές της πόλης Αμαγκασάκι στην Ιαπωνία, βγήκε για ποτό και έχασε USB που περιείχε τα προσωπικά δεδομένα όλων των κατοίκων.

  Ένας υπάλληλος του δήμου στην πόλη Αμαγκασάκι της Ιαπωνίας κατάφερε να χάσει USB που περιείχε προσωπικά δεδομένα και των 460.000 κατοίκων, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη.

  Αξιωματούχοι της πόλης της δυτικής Ιαπωνίας ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι υπάλληλος εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται ο δήμος για τις καταβολές των επιδομάτων που δίνονται στους πολίτες λόγω της πανδημίας.

  Όπως μεταδίδει ο Guardian, ο υπάλληλος πήρε το USB από τα γραφεία του δήμου, για να μεταφέρει τα δεδομένα σε τηλεφωνικό κέντρο, κοντά στην Οσάκα. Αφού πέρασε τη νύχτα καταναλώνοντας ποσότητα αλκοόλ, τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι διαπίστωσε ότι είχε χάσει την τσάντα στην οποία βρισκόταν το USB. Το επόμενο πρωί δήλωσε την απώλεια στην αστυνομία.

  Το USB περιελάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης όλων των κατοίκων του Αμαγκασάκι, λεπτομέρειες για την καταβολή φόρων και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών εκείνων που λαμβάνουν άλλα επιδόματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun.

  Όλα τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα από κωδικό και δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι διέρρευσαν, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Ο δήμος ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα σιγουρευτεί πως στο μέλλον θα γίνεται με ασφάλεια η διαχείριση των ηλεκτρονικών δεδομένων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ