Παρασκευή 14.06.2024
More

  Ιαπωνία: Ζωολογικός κήπος ερευνά πιθανή δηλητηρίαση σκίουρων

  Ερευνα για το θάνατο 31 από τους 40 σκίουρους που φιλοξενεί, ξεκίνησε ο ζωολογικός κήπος «Inokashira Park» στο Τόκιο. 

  Ερευνα για το θάνατο 31 από τους 40 σκίουρους που φιλοξενεί, ξεκίνησε ένας ζωολογικός κήπος στην Ιαπωνία, με το περιστατικό να συνδέεται πιθανώς με θεραπείες που προορίζονταν να σκοτώσουν παράσιτα.

  Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου Inokashira Park στο Τόκιο, χορήγησαν στις 4 Δεκεμβρίου αντιπαρασιτικά φάρμακα στους σκίουρους, στο πλαίσιο υγειονομικών προληπτικών μέτρων, ενώ ψέκασαν επίσης με εντομοκτόνο πάνω από τις φωλιές τους.

  Ενας σκίουρος πέθανε αμέσως μετά τη χορήγηση της αγωγής και τις επόμενες ημέρες, οι απώλειες αυξήθηκαν όλο και περισσότερο, καθώς μέχρι το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου είχαν εντοπιστεί νεκρά 31 ζώα.

  «Η πιθανότητα δηλητηρίασης από φάρμακα δεν μπορεί να αποκλειστεί», παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή του ο ζωολογικός κήπος. «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε τα αίτια του θανάτου τους και παρατηρούμε τις συνθήκες των επιζώντων ατόμων», ανέφεραν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η παθολογική εξέταση των πτωμάτων.

  «Ζητάμε βαθύτατα συγγνώμη», υπογραμμιζόταν στην ανακοίνωση. Ο ζωολογικός κήπος επέμεινε ότι τα εν λόγω φάρμακα χρησιμοποιήθηκαν σε σωστές δόσεις και ότι είχαν χορηγηθεί και κατά το παρελθόν.

  Οι υποδομές έχουν ήδη καθαριστεί και ελεγχθεί για λόγους ασφαλείας, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος, προσθέτοντας ότι οι ζωντανοί σκίουροι έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.

  Σημειώνεται πως η Ιαπωνία είναι η πατρίδα τριών ειδών από τα χαριτωμένα πλάσματα με την φουντωτή ουρά.

  Πηγή: The Guardian

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ