Παρασκευή 20.05.2022
More

  Ηφαίστειο εξερράγη στην Ιαπωνία: Ογκόλιθοι τινάχτηκαν ένα χιλιόμετρο μακριά

  Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες

  Οι ιαπωνικές αρχές εξέδωσαν σήμερα προειδοποίηση μετά από έκρηξη ηφαιστείου στα νοτιοδυτικά της χώρας και συγκεκριμένα στο Όρος Οντάκε, στην περιφέρεια της Καγκοσίμα.

  Ενδεικτικό της έντασης της έκρηξης ήταν ότι μεγάλοι ογκόλιθοι πετάχτηκαν έως και ένα χιλιόμετρο μακριά από τον κρατήρα. Πάντως, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

  Σε κάθε περίπτωση, το επίπεδο συναγερμού τέθηκε από την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία στο τρία, με την κλιμακα να είναι πενταβάθμια. Στόχος είναι να περιοριστεί η πρόσβαση στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο ενώ αν φτάσει ο συναγερμός στο επίπεδο πέντε τότε θα υπάρξει εκκένωση.

  Η υπηρεσία ανέφερε επίσης ότι σημειώθηκαν πολλές αρχικές εκρήξεις προειδοποιώντας ότι οι μεγάλοι ογκόλιθοι που εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο ενδέχεται να προσγειωθούν ακόμα και σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων.

  Υπενθυμίζεται ότι μια παρόμοια έκρηξη σημειώθηκε στο Όρος Οντάκε τον Μάρτιο, για την οποία η μετεωρολογική υπηρεσία είχε επίσης εκδώσει συναγερμό επιπέδου τρία.

  Η Ιαπωνία είναι γνωστή για τους πολλούς σεισμούς και τις εκρήξεις ηφαιστείων. Αυτή η δραστηριότητα οφείλεται στο ότι η χώρα βρίσκεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» στον Ειρηνικό.

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ